I RETTEN: Her er Tor Erling Staff fotografert under en straffesak i 2008.
I RETTEN: Her er Tor Erling Staff fotografert under en straffesak i 2008. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Tor Erling Staff bisatt

Advokat og samfunnsdebattant Tor Erling Staff ble fredag bisatt fra Frogner kirke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et bredt spekter av norske advokater og personligheter fra fagmiljøet og rettsvesenet var til stede for å ta et siste farvel med den kjente advokaten.

Staff døde 22. juli og ble 85 år gammel. Over flere tiår var han tydelig til stede i den norske offentligheten som en av landets aller fremste advokater og en markant samfunnsdebattant. Staff er blitt hyllet av kollegaer etter bortgangen.

– Han har virkelig markert seg på ulike måter i samfunnsdebatten og vil først og fremst bli husket som en av Norges beste forsvarsadvokater gjennom tidene, sa advokatforeningens leder, Jens Johan Hjort, til NRK i juli.

Den antiautoritære advokaten viste stort engasjement for de aller mest utsatte og utskjelte.

I flere portrettintervjuer brukte han benevnelsen «djevelens advokat» om seg selv. Det var denne hjelpen nynazister, pedofile, drapsmenn, voldsmenn og pornografer trengte.

– Jeg tok disse sakene fordi de trengte en forsvarer. De trengte meg! De var fordømt. Og preget av det. Dem vi forakter og ser ned på. Dem ingen forstår og ingen vil bistå. Overfor dem fikk jeg anledning til å utfolde meg. Det er de mest takknemlige sakene jeg har hatt, sa den 81 år gamle Tor Erling Staff i et intervju med Aftenposten i 2014.

(©NTB)