DREPT: På denne stien ble Sunniva Ødegård funnet drept natt til mandag. Politiet har en formening om hvor hun ble drept, men vil ikke si om det er et annet sted enn funnstedet.
DREPT: På denne stien ble Sunniva Ødegård funnet drept natt til mandag. Politiet har en formening om hvor hun ble drept, men vil ikke si om det er et annet sted enn funnstedet. Foto: Scanpix / Privat

Politiet vet hvor Sunniva ble drept

Politiet har en formening om hvor åstedet er, men vil ikke si om det er samme sted som funnstedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til mandag ble 13 år gamle Sunniva Ødegård funnet drept på en sti like ved hjemmet sitt i Varhaug på Jæren.

Fredag sier politiet at de vet hvor Sunniva ble drept, men ønsker ikke å si om det er samme sted som funnstedet.

– Det er riktig at vi har en formening om hvor åstedet er, men vi ønsker ikke å si noe mer om hvor vi tror det er, sier seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl til TV 2.

– Når ser dere for dere at dere vil gå ut med dødsårsaken?

– Det er avhengig av hvor vi er i etterforskningen. Vi ønsker å holde på det i alle fall i forbindelse med avhør, og i alle fall avhør av siktede. Det er viktig for oss å holde på det inntil andre har forklart seg.

Dahl ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte om funnsted er det samme som drapsåsted.

Det var Dagbladet som meldte dette først.

Vil ikke la seg avhøre

Den drapssiktede 17-åringen har så langt nektet å la seg avhøre. De forsøkte å avhøre ham både onsdag og torsdag, uten hell.

Nå vil de vente til neste uke før de prøver igjen.

– Det ble i går gjort forsøk på nytt avhør av siktede i drapssaken på Varhaug. Siktede har ikke ønsket å forklare seg på nytt. Han står fast på sin første forklaring. Politiet vil forsøke å avhøre siktede på nytt tidlig i neste uke, skriver politiet i en pressemelding fredag formiddag.

Funnet like ved hjemmet

Politiet jobber med å kartlegge alle bevegelsene til avdøde Sunniva og 17-åringen. Onsdag konkluderte politiet med at 13-åringen ble drept, men de vil ikke opplyse om hva som var dødsårsaken.

Det som trolig er det siste sikre livstegnet fra Sunniva var da hun ringte til sin nye kjæreste rundt klokken 22.30 søndag kveld. På et tidspunkt i samtalen skal hun ha sagt «shit!» før linja ble brutt.

Da hun ikke kom hjem til avtalt tid gikk faren hennes ut for å lete etter henne. Ved 03-tiden natt til mandag ble Sunniva funnet død på en sti 150-200 meter fra sin egen bolig.

Mistanken styrket

Politiet opplyste torsdag ettermiddag at de ønsker komme i kontakt med et par i 20-årene i forbindelse med etterforskningen av Sunniva-saken.

– Politiet er interessert i å komme i kontakt med et par i 20-årene som vi har fått beskjed om at skal ha gått i området mellom klokken 22 og 23 søndag kveld, sier politiadvokat Herdis Traa til TV 2.

17-åringen som er siktet i saken, kom selv til politiet mandag. Han ankom da sammen med en annen person, og ble først avhørt som vitne. Etter det avhøret ble statusen hans endret til siktet.

– Vi sitter på mange forskjellige bevis, vitneforklaringer, tekniske bevis, tips og analyser. Vår oppfatning er at mistanken er styrket siden pågripelsen, sier Traa.

Sunniva ble funnet død på en sti like ved boligfeltet der hun bodde. Politiet var torsdag på befaring på stedet.

– De var der for å gjøre seg kjent og se på stedet, sier Traa.