KLAR: Arturo Vidal har skrevet under for Barcelona.
KLAR: Arturo Vidal har skrevet under for Barcelona. Foto: Bulent Kilic

Barcelona henter Bayern-profil

Arturo Vidal (31) går fra Bayern München til Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Katalanerne bekrefter overgangen på Twitter og sine nettsider.

Vidal er enig med Barcelona om en treårskontrakt, og vil gjennomføre den medisinske testen i løpet av de neste dagene, skriver klubben.

Ifølge den spanske avisen AS betaler Barcelona 181 millioner kroner pluss bonuser for chileneren.

31-åringen kom til Bayern München fra Juventus i 2015 og har vunnet den tyske Bundesliga hvert år siden. Den tyske klubben takker Vidal på Twitter for innsatsen.

– På vegne av Bayern München takker jeg Arturo Vidal for tre gode år, sier styreleder Karl-Heinz Rummenigge i Bayern München.

– Vi har feiret store triumfer sammen, som Arturo har tatt stor del i. Han gikk alltid først i de store kampene, vi kunne alltid stole på ham, skriver Rummenigge videre.

Den chilenske midtbanekrigeren spilte 124 kamper for Bayern München og scoret 22 mål.

– Takk til FC Bayern og fansen. Jeg trivdes virkelig i München. Videre vil jeg takke klubben for å gi meg muligheten til å ta fatt på nye utfordringer i Barcelona, skriver Vidal på Twitter.

Barcelona har allerede brukt over én milliard kroner denne sommeren på den franske forsvarspilleren Clément Lenglet og den brasilianske duoen Arthur og Malcom.

Ifølge The Guardian ønsket Barcelona seg opprinnelig den franske midtbaneeleganten Adrien Rabiot (23), men vendte blikket mot Vidal da det ble klart at Paris Saint-Germain ikke var villig til å slippe franskmannen.