DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på denne stien natt til mandag. Den siktede i saken har så langt nektet å la seg avhøre.
DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på denne stien natt til mandag. Den siktede i saken har så langt nektet å la seg avhøre. Foto: Privat/Scanpix

Nekter å la seg avhøre:

Vil forsøke å avhøre siktede (17) neste uke

Politiet har foreløpig ikke klart å få 17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) til å forklare seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå vil de vente til neste uke før de prøver igjen.

– Det ble i går gjort forsøk på nytt avhør av siktede i drapssaken på Varhaug. Siktede har ikke ønsket å forklare seg på nytt. Han står fast på sin første forklaring. Politiet vil forsøke å avhøre siktede på nytt tidlig i neste uke, skriver politiet i en pressemelding fredag formiddag.

Politiet vil fortsette med ulike etterforskningsskritt og gjennomføre både taktiske og tekniske undersøkelser, samt vitneavhør.

Etterforskningen vil dog ha et noe lavere intensitetsnivå i helgen.

- Vi jobber i lavere takt i helga. Mannskapene har hatt lange og krevende arbeidsdager og trenger fri for å være klar til neste uke. Det gjenstår fortsatt en god del arbeid, men politiet har god oversikt i denne saken, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

Avbrøt avhør

Politiet forsøkte onsdag å gjennomføre et nytt avhør av siktede, men han avbrøt avhøret etter kort tid. Politiet gjorde så et nytt forsøk på å avhøre 17-åringen torsdag, men han nektet å forklare seg.

TV 2 har gjentatte ganger forsøkt å få tak i siktedes forsvarer Tor Inge Borgersen, uten å lykkes. Forsvareren har så langt forholdt seg uvanlig taus i saken.

Funnet like ved hjemmet

Politiet jobber med å kartlegge alle bevegelsene til avdøde Sunniva og 17-åringen. Onsdag konkluderte politiet med at 13-åringen ble drept, men de vil ikke opplyse om hva som var dødsårsaken.

Det som trolig er det siste sikre livstegnet fra Sunniva var da hun ringte til sin nye kjæreste rundt klokken 22.30 søndag kveld. På et tidspunkt i samtalen skal hun ha sagt «shit!» før linja ble brutt.

Da hun ikke kom hjem til avtalt tid gikk faren hennes ut for å lete etter henne. Ved 03-tiden natt til mandag ble Sunniva funnet død på en sti 150-200 meter fra sin egen bolig.

Mistanken styrket

Politiet opplyste torsdag ettermiddag at de ønsker komme i kontakt med et par i 20-årene i forbindelse med etterforskningen av Sunniva-saken.

– Politiet er interessert i å komme i kontakt med et par i 20-årene som vi har fått beskjed om at skal ha gått i området mellom klokken 22 og 23 søndag kveld, sier politiadvokat Herdis Traa til TV 2.

17-åringen som er siktet i saken, kom selv til politiet mandag. Han ankom da sammen med en annen person, og ble først avhørt som vitne. Etter det avhøret ble statusen hans endret til siktet.

– Vi sitter på mange forskjellige bevis, vitneforklaringer, tekniske bevis, tips og analyser. Vår oppfatning er at mistanken er styrket siden pågripelsen, sier Traa.

Sunniva ble funnet død på en sti like ved boligfeltet der hun bodde. Politiet var torsdag på befaring på stedet.

– De var der for å gjøre seg kjent og se på stedet, sier Traa.