Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både AC Milan og Juventus har nå bekreftet det som har vært fotballverdens minst hemmelige storoverganger.

Juventus har hentet tilbake Leonardo Bonucci (31) fra AC Milan, samtidig som Gonzalo Higuaín og Mattia Caldara går motsatt vei.

Bonucci overrasket mange da han forlot Juventus forrige sesong, men returnerer nå til klubben der han opparbeidet seg et rykte som en av verdens aller beste stoppere.

31-åringen har signeret en femårskontrakt med Torino-klubben, som i en pressemelding sier at de må betale 335 millioner kroner innen to år for stopperkjempen.

– Det var vanskelig å forestille seg at dette ville skje, men det er fantastisk. Jeg ser både på Torino og Juventus som mitt hjem, så jeg er henrykt over å være tilbake, sier Bonucci.

Stopperen Mattia Caldara (24) som går motsatt vei verdsettes på akkurat samme måte som Bonucci.

Årsaken til at klubbene selger spillerne til hverandre for like summer, snarere enn å bytte dem mot hverandre uten penger, er formodentlig at klubbene ønsker å unngå store negative bevegelser i balanseførte verdier på kort tid.

Kjøpssummen tilsvarer restverdi for Leonardo Bonucci i Milans regnskap etter ett års avskrivning, og følgelig oppstår det ikke store kostnader i inneværende år for Milan. Tilsvarende oppstår det også en inntekt for Juventus, som i 2017 signerte Caldara for 15 millioner euro, og nå selger ham med en pen fortjeneste - uten at han noensinne har spilt en kamp for den gamle dame.

I pressemeldingen skriver Juventus at Higuaín går på lån ut sesongen for den nette sum av 170 millioner kroner, og at AC Milan har sikret seg en opsjon på kjøpe argentineren for 340 millioner kroner.

Det var ikke uventet at Juventus ville kvitte seg med Higuain etter at klubben nylig hentet Cristiano Ronaldo fra Real Madrid. Ronaldo kostet Juventus 112 millioner euro. Det er ny rekord i Serie A. Forrige rekord ble satt da Higuaín gikk til Juventus fra Napoli for 90 millioner euro i 2016.

Juventus vant Serie A forrige sesong, mens Milan ble nummer seks.​