GIKK FOR SKOFTERUD: Therese Johaug knuste sin egen rekord opp Lysebotn.
GIKK FOR SKOFTERUD: Therese Johaug knuste sin egen rekord opp Lysebotn. Foto: Carina Johansen

Johaug knuste sin egen rekord: – Vi gikk for Vibeke i dag

Therese Johaug knuste konkurrentene i sitt første FIS-renn siden dopingdommen. 30-åringen slo Charlotte Kalla med 1.47 minutter og forbedret sin egen rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johaug brukte 31.46,3 minutter på det 7,5 kilometer lange motbakkeløpet Lysebotn Opp.

– Det var utrolig artig å stå på startstreken og måle seg med de beste jentene i verden igjen. Det var et tøft felt, sa Johaug til TV 2 etter målgang.

Tiden var over et minutt raskere enn rekorden hun selv satte i 2012.

Johaugs forrige FIS-renn var nettopp Lysebotn opp i 2016. Den gangen vant hun på tiden 33.03.

Johaug har returnert til konkurranse etter dopingutestengelsen som holdt henne utenfor skisporet forrige sesong. Lysebotn Opp var hennes første FIS-konkurranse i comebacket.

– Jeg kjente jeg var veldig nervøs før start i dag. Når du har vært ute av sirkuset så lenge, er dette noe du har jobbet beinhardt for i lang tid. Da er det artig å se at arbeidet ikke var forgjeves, sa Johaug.

Skistjernen var tydelig preget av Vibeke Skofteruds bortgang, og gikk med sørgebånd for å minnes venninnen.

– Det har vært tøft og vanskelig. Men vi gikk for Vibeke i dag, og markerte det med sørgebåndet. Hun var med oss i tankene, fortalte Johaug.

– Hun har hjertet sitt i norsk langrenn, og det har betydd mye for henne. Vi har delt ufattelig mange gode minner sammen, la Johaug til.

Konkurrentene ikke i nærheten
2017-vinneren Charlotte Kalla ble nummer to, 1.47 minutter bak Johaug, mens Kallas lagvenninne Ebba Andersson kom på tredjeplass. Ragnhild Haga ble nest beste norske som nummer fire, 2.21 bak vinneren.

– Det var ikke mye å gjøre med Therese i dag. Hun satte et høyt tempo fra start. Det er imponerende det hun presterer. Hun setter seg virkelig i respekt, sier Charlotte Kalla til TV 2.

– Jeg skal trene hardt utover høsten, så skal jeg være klar når verdenscupen starter, legger den svenske stjernen til.

Johaug fikk påvist en strekkskade i ryggen i innledningen til sommeren, men har trent smertefritt i noen uker i høyden i Aspen før avreise til Blinkfestivalen.

– Det har gått fint. Ryggen gikk seg til veldig fort, så hun er frisk, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NTB før rennene startet.

Blinkfestivalen varer til og med lørdag.

(©NTB)