Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johaug brukte 31.46,3 minutter på det 7,5 kilometer lange motbakkeløpet Lysebotn Opp.

– Det var utrolig artig å stå på startstreken og måle seg med de beste jentene i verden igjen. Det var et tøft felt, sa Johaug til TV 2 etter målgang.

Tiden var over et minutt raskere enn rekorden hun selv satte i 2012.

Johaugs forrige FIS-renn var nettopp Lysebotn opp i 2016. Den gangen vant hun på tiden 33.03.

Johaug har returnert til konkurranse etter dopingutestengelsen som holdt henne utenfor skisporet forrige sesong. Lysebotn Opp var hennes første FIS-konkurranse i comebacket.

– Jeg kjente jeg var veldig nervøs før start i dag. Når du har vært ute av sirkuset så lenge, er dette noe du har jobbet beinhardt for i lang tid. Da er det artig å se at arbeidet ikke var forgjeves, sa Johaug.

Skistjernen var tydelig preget av Vibeke Skofteruds bortgang, og gikk med sørgebånd for å minnes venninnen.

– Det har vært tøft og vanskelig. Men vi gikk for Vibeke i dag, og markerte det med sørgebåndet. Hun var med oss i tankene, fortalte Johaug.

– Hun har hjertet sitt i norsk langrenn, og det har betydd mye for henne. Vi har delt ufattelig mange gode minner sammen, la Johaug til.

Konkurrentene ikke i nærheten
2017-vinneren Charlotte Kalla ble nummer to, 1.47 minutter bak Johaug, mens Kallas lagvenninne Ebba Andersson kom på tredjeplass. Ragnhild Haga ble nest beste norske som nummer fire, 2.21 bak vinneren.

– Det var ikke mye å gjøre med Therese i dag. Hun satte et høyt tempo fra start. Det er imponerende det hun presterer. Hun setter seg virkelig i respekt, sier Charlotte Kalla til TV 2.

– Jeg skal trene hardt utover høsten, så skal jeg være klar når verdenscupen starter, legger den svenske stjernen til.

Johaug fikk påvist en strekkskade i ryggen i innledningen til sommeren, men har trent smertefritt i noen uker i høyden i Aspen før avreise til Blinkfestivalen.

– Det har gått fint. Ryggen gikk seg til veldig fort, så hun er frisk, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NTB før rennene startet.

Blinkfestivalen varer til og med lørdag.

(©NTB)