SKILØPER: Vibeke Skofterud, her fotografert i 2013..
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKILØPER: Vibeke Skofterud, her fotografert i 2013.. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Vibeke Skofterud døde trolig momentant

Politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport etter at den tidligere skiløperen Vibeke Skofterud døde i en vannscooterulykke 29. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fædrelandsvennen skriver at rapporten bekrefter det politiet har sagt tidligere, at Skofterud døde som følge av skadene da hun krasjet mens hun kjørte vannscooter.

– Det er ikke påvist andre skader på avdøde, sier politiadvokat Unni Guldberg i Agder politidistrikt til avisen.

Hun opplyser at Skofteruds pårørende er orientert om innholdet i rapporten og kjent med at opplysningene vil bli delt med offentligheten.

– I rapporten fremgår det at avdøde hadde skader i hode og overkropp. Det antas at døden inntraff umiddelbart, sier politiadvokaten.

Den endelige obduksjonsrapporten vil bli klar om noen uker. Den vil inneholde en mer utdypende redegjørelse av konklusjonene i den foreløpige rapporten.

Skofterud ble meldt savnet natt til søndag, og ble funnet død påfølgende dag på land på øya St. Helena i Hovekilen ved Arendal. Vannscooteren hennes lå da i en liten bukt i nærheten. På lørdagskvelden var Skofterud på konsert i Arendal og politiet tror hun var på vei hjem derfra da hun krasjet inn i øya.

– Ting tyder på at hun har kjørt i retning av hytta og beklageligvis manøvrert feil i mørket og truffet fjellet, har politiet sagt.

(©NTB)