Fædrelandsvennen skriver at rapporten bekrefter det politiet har sagt tidligere, at Skofterud døde som følge av skadene da hun krasjet mens hun kjørte vannscooter.

– Det er ikke påvist andre skader på avdøde, sier politiadvokat Unni Guldberg i Agder politidistrikt til avisen.

Hun opplyser at Skofteruds pårørende er orientert om innholdet i rapporten og kjent med at opplysningene vil bli delt med offentligheten.

– I rapporten fremgår det at avdøde hadde skader i hode og overkropp. Det antas at døden inntraff umiddelbart, sier politiadvokaten.

Den endelige obduksjonsrapporten vil bli klar om noen uker. Den vil inneholde en mer utdypende redegjørelse av konklusjonene i den foreløpige rapporten.

Skofterud ble meldt savnet natt til søndag, og ble funnet død påfølgende dag på land på øya St. Helena i Hovekilen ved Arendal. Vannscooteren hennes lå da i en liten bukt i nærheten. På lørdagskvelden var Skofterud på konsert i Arendal og politiet tror hun var på vei hjem derfra da hun krasjet inn i øya.

– Ting tyder på at hun har kjørt i retning av hytta og beklageligvis manøvrert feil i mørket og truffet fjellet, har politiet sagt.

(©NTB)