DREPT: Flyfoto av stien og området der 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død like ved hjemmet på Varhaug i Hå kommune like over klokka 3 natt til mandag. Foreløpig obduksjonsrapport slår fast at 13 år gamle Sunniva Ødegård fra Varhaug i Rogaland ble drept.
DREPT: Flyfoto av stien og området der 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død like ved hjemmet på Varhaug i Hå kommune like over klokka 3 natt til mandag. Foreløpig obduksjonsrapport slår fast at 13 år gamle Sunniva Ødegård fra Varhaug i Rogaland ble drept. Foto: Lillevik, Torstein/NTB Scanpix

Varhaug-saken:

Siktede nekter å forklare seg

VARHAUG/OSLO (TV 2): Politiet har torsdag gjort et nytt forsøk på å avhøre den drapssiktede 17-åringen, men han nekter å forklare seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet opplyser i en pressemelding torsdag at de siktede i Sunniva-saken nekter å forklare seg.

Onsdag forsøkte politiet å gjennomføre et avhør av 17-åringen, men siktede avbrøt da avhøret etter kort tid.

Torsdag har politiet altså gjort et nytt forsøk, uten hell. Siktede har ikke ønsket å forklare seg, og har valgt å ikke svare på spørsmål.

– Vi vil forsøke nytt avhør, men dette er det ikke satt noe tidspunkt for, sier Herdis Traa, talsperson for påtale i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet opplyser at han står fast på sin første forklaring.

Hva slags forklaring har han nå?

– Han sier han har vært på funnstedet, sier Traa til TV 2.

Han nekter straffskyld for drapet på Sunniva Ødegård (13).

Ble funnet like ved hjemmet

Politiet jobber med å kartlegge alle bevegelsene til avdøde Sunniva og 17-åringen. Onsdag konkluderte politiet med at 13-åringen ble drept, men de vil ikke opplyse om hva som var dødsårsaken.

Det som trolig er det siste sikre livstegnet fra Sunniva var da hun ringte til sin nye kjæreste rundt klokken 22.30 søndag kveld. På et tidspunkt i samtalen skal hun ha sagt «shit!» før linja ble brutt.

Da hun ikke kom hjem til avtalt tid gikk faren hennes ut for å lete etter henne. Ved 03-tiden natt til mandag ble Sunniva funnet død på en sti 150-200 meter fra sin egen bolig.

Avbrøt avhør

17-åringen som nå er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) ble først kalt inn som vitne i saken, men etter avhøret av ham ble han siktet for drap.

Politiet forsøkte i går å gjennomføre et avhør av siktede, men han avbrøt avhøret etter kort tid. Politiet gjorde altså et nytt forsøk på å avhøre 17-åringen i dag, men han nektet å forklare seg.

TV 2 har gjentatte ganger forsøkt å få tak i siktedes forsvarer Tor Inge Borgersen torsdag, uten å lykkes.