REDNINGEN ER PÅ VEI: Airbus A380-841 (9H-MIP) fra Hi Fly tok av Fra Oslo lufthavn torsdag. Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og har leid inn verdens største passasjerfly for å frakte nordmenn til og fra Mallorca.
REDNINGEN ER PÅ VEI: Airbus A380-841 (9H-MIP) fra Hi Fly tok av Fra Oslo lufthavn torsdag. Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og har leid inn verdens største passasjerfly for å frakte nordmenn til og fra Mallorca. Foto: Fredrik Olastuen / NTB Scanpix

verdens største passasjerfly:

Her reiser gigantflyet for å redde Mallorca-faste nordmenn

Ekstra beredskap var satt inn for å ta imot verdens største passasjerfly på Gardermoen torsdag. Nå har flyet tatt av med passasjerer til Mallorca.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo lufthavn høynet beredskapen fordi det enorme flyet har et vingespenn på hele 79,8 meter, mer enn dobbelt så mye som et «mer normalt» passasjerfly, ifølge NRK.

– Vi har økt kontroll av rullebanene både før og etter landing, forteller kommunikasjonssjef i Avinor Gurli Høeg Ulverud.

Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og leide inn flyet av typen Airbus A380 fra det portugisiske charterselskapet HiFly, skriver flysmart24.no.

Skal frakte alle

– Det er snakk om en tur fra Oslo til Palma på Mallorca og retur. Nedover skal vi ha med oss 238 passasjerer, mens flyet hjem skal ha med seg 403 reisende, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving.

Flybyttet kan ende i en positiv overraskelse for noen av passasjerene. Det er nemlig «kun» plass til 399 gjester i økonomiseksjonen, og selskapet kan derfor bli nødt til å flytte noen av gjestene opp på business eller første klasse for å få med seg alle. Totalt er det plass til 471 passasjerer.

Ifølge flysmart24 har A380 besøkt Gardermoen noen få ganger tidligere, blant annet da flytypen ble testet for ekstrem vinterkulde, og da Lufthansa kom nordover for å vise fram det da nye flyet i 2010.

Teknisk feil

Det var etter en teknisk feil på Rhodos flyplass søndag forrige uke, at flere fly i Skandinavia fikk følgeforsinkelser.

Natt til mandag var over 1000 ferierende nordmenn strandet på øya. De ble sendt hjem via Sverige natt til tirsdag.

De norske ferierende som skulle flydd hjem fra Mallorca tirsdag ble i stedet innlosjert på hotell på den spanske ferieøya.

– Flyet er kansellert som følge av den situasjonen vi hadde på Rhodos. Alle de reisende har nå fått hotell, fortalte informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff til TV 2.

Hun sa at alle de reisende hadde blitt fordelt på fire ulike hotell.

(©NTB/TV 2)