BEFARING: Her er etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl og to andre politibetjenter ute og undersøker området like ved der Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept mandag. Her befinner deg seg 100-200 meter unna stien der hun ble funnet. FOTO: Anne Sofie Mengaaen / TV 2

Her er politiet tilbake i området der Sunniva (13) ble funnet drept

VARHAUG/OSLO (TV 2): Politiet var torsdag på ny befaring i området like ved der Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl var sammen med to andre betjenter i sivil i området like ved funnstedet like etter klokken 13 torsdag ettermiddag.

De tre gikk rundt i området, og beveget seg blant annet inn i et boligfelt og gikk mellom noen hus.

Trioen var ordknapp om formålet med spaserturen.

– Er dette en befaring?

– Ingen kommentarer, nå er vi på jobb, svarer Dahl.

– Forsøker dere nå å kartlegge stien der Sunniva eller siktede kan ha gått?

Politiet svarer ikke på det siste spørsmålet, men TV 2 er kjent med at politiet ønsker å gjøre seg kjent i området rundt der Sunniva ble funnet drept mandag.

Ble funnet like ved hjemmet

Politiet jobber med å kartlegge alle bevegelsene til avdøde Sunniva og 17-åringen. Onsdag konkluderte politiet med at 13-åringen ble drept, men de vil ikke opplyse om hva som var dødsårsaken.

Det som trolig er det siste sikre livstegnet fra Sunniva var da hun ringte til sin nye kjæreste rundt klokken 22.30 søndag kveld. På et tidspunkt i samtalen skal hun ha sagt «shit!» før linja ble brutt.

Da hun ikke kom hjem til avtalt tid gikk faren hennes ut for å lete etter henne. Ved 03-tiden natt til mandag ble Sunniva funnet død på en sti 150-200 meter fra sin egen bolig.

Avbrøt avhør

17-åringen som nå er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) ble først kalt inn som vitne i saken, men etter avhøret av ham ble han siktet for drap.

Politiet forsøkte i går å gjennomføre et avhør av siktede, men han avbrøt avhøret etter kort tid. Politiet vil i dag gjøre et nytt forsøk på å avhøre 17-åringen.

Den siktede 17-åringen har også blitt koblet til et innbruddsforsøk i en barnehage i nærheten den kvelden. Han har erkjent dette, men nekter for å ha begått drapet på Sunniva.

80 tips

I etterforskningen av drapet på Sunniva Ødegård (13) har politiet fått inn 80 tips fra publikum. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag formiddag.

– Vi har så langt fått inn om lag 80 tips. Dette er verdifull informasjon for oss og gir oss grunnlag for å kunne sjekke opp mot siktedes forklaring og andre deler av etterforskningen, sier leder for personseksjonen, Bjørn Kåre Dahl, i pressemeldingen.

Politiet spesifiserer ikke hva disse tipsene går ut på, men understreker at de fortsatt er interessert i tips fra publikum i forbindelse med drapet på Varhaug.

Politiet har gjennomført rundt 40 vitneavhør, og opplyser at det fortsatt gjenstår flere avhør.

– Savnet er veldig sterkt

Tidligere onsdag kom familien til Sunniva med en pressemelding der de beskrev hvordan de siste dagene har vært.

Familien sier at savnet etter datteren er veldig sterkt, og at det går veldig opp og ned.

– Savnet og sorgen blir spesielt sterkt når vi er alene og får tenke over alt som har skjedd, skriver familien.

Familien holder seg mye hjemme, og får besøk av venner og familie som uttrykker sin medfølelse.

– Vi er veldig takknemlige for all støtte og bistand som vi har fått fra alle, samt fra kommunens kriseteam, som vi har vært i kontakt med og som vi vet er tilgjengelige, står det videre fra familien.

Familien har fått en del svar på hva som skjedde med datteren deres, men håper at den videre etterforskningen til slutt vil gi de alle svarene på hva som skjedde med Sunniva natt til mandag 30. juli.

– Vi synes at det er tragisk at det er en lokal ung mann som er siktet for drapet, og vi tenker også på hvordan hans foreldre må ha det nå. Vi ber om forståelse for at vi på nåværende tidspunkt har et sterkt ønske om å få være i fred. Vi må planlegge begravelse og trenger tiden alene, sammen med våre nærmeste, skriver de.