Unge kokker lager gulrotsuppe med ingefær

Kokkespirene Carina Bolme Lund (15) og John Magne Gjønnes (16) viser Wenche hvordan man lager gulrotsuppe med ingefær og kokosmelk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskriften er laget av «Unge kokker» ved Carina Bolme Lund (15) og Jon Magne Gjønnes (16).

Oppskrift til 2-3 personer.

Du trenger:

  • 1 liten løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss olje
  • Ca 300 g gulrøtter i biter/skiver
  • Ca 2 cm frisk ingefær
  • 5-6 dl vann
  • 1 terning hønse/ grønnsakbuljong
  • ½ dl kokosmelk
  • ¼ krm pepper
  • friske urter

Slik gjør du:

Rens og del løk og gulrøtter i biter/skiver og finhakk frisk ingefær.

Surr løk og hvitløk i olje i en gryte til løken er blank, ikke brun. Tilsett gulrøtter og ingefær og vann. Smuldre grønnsakbuljong og tilsett i suppen. Rør om og kok opp.

La suppen småkoke i ca 10 min til gulrøttene myke, tilsett urtene og mos suppen med en stavmikser. Tilsett kokosmelk og smak til med salt og pepper.

GULROTSUPPE: Smaksrik suppe med gulrot og ingefær. Foto: TV 2
GULROTSUPPE: Smaksrik suppe med gulrot og ingefær. Foto: TV 2