Lamborghini er ikke det merket man forventer å få se på norske vinterveier. Men nå holder det italienske superbilmerket på å endre litt på image sitt. De er nemlig klar for å kapre kunder i SUV-segmentet.

Det skal de gjøre med modellen Urus – en bil som skal sette en ny standard i klassen. I kjent Lamorghini-stil blir den styggrask!

Bilen er ikke lansert ennå, de første bilene på norske skilter er ventet å komme mot slutten av året. Men lørdag dukket den opp i Mo i Rana, likevel. Den er nemlig inne i siste vintertest-periode. Og den var ikke alene!

Lamborghini som skolebil? Joda den finnes, i Bergen!

Fikk en teleon

Børge Masterdalshei (45) er godt over middels interessert i biler. Lørdag ringte kompisen Arild Gulbrandsen og fortalte at en hel konvoi av Lamborghinier var observert ved Rauvatnet, ikke langt fra Mo i Rana.

Da tok det ikke mange minuttene før Børge var på plass i bilen sin, på jakt etter et superbil-scoop.

Og ganske riktig. Like utenfor byen møtte han følget av mer eller mindre kamuflerte biler. Her var både Huracan, Huracan cabriolet og Urus representert.

Koster 19 millioner – og ble utsolgt på et blunk!

Lamborghinis SUV, Urus er på testing i Norge akkurat nå. Dette skal ifølge Lamborghini være verdens råeste SUV. Merk også at det er hengerfeste på den. Det er viktig for norske kunder. Foto: Privat
Lamborghinis SUV, Urus er på testing i Norge akkurat nå. Dette skal ifølge Lamborghini være verdens råeste SUV. Merk også at det er hengerfeste på den. Det er viktig for norske kunder. Foto: Privat

Hilste

– Det virket som de ikke hadde noe i mot å bli tatt bilder av. Flere av dem hilste faktisk. De tok seg tid til å snakke med noen også.

– For øvrig var det helt rå lyd. Det er rett og slett fantastisk å se og høre disse bilene på norske vinterveier, sier Børge.

Han er ikke den eneste Broom-leseren som har sikret seg bilder av Lamborghini-følget. Tor Didriksen, Ove Johnny Djønne og Arild Rufsholm er blant de andre som har knipset det eksklusive følget av biler.

Didriksen kan også bekrefte at lydbildet er noe helt for seg selv.

– Jeg kjørte bak bilene gjennom en tunell, og det var helt rått. Men de råkjørte ikke, forteller 65-åringen.

Denne skal mer enn doble salget deres

Mot slutten av året kan det hende du er heldig og møter en slik bil med norske skilter på din lokale bensinstasjon. Foto: Privat
Mot slutten av året kan det hende du er heldig og møter en slik bil med norske skilter på din lokale bensinstasjon. Foto: Privat

Ny storselger

Lamborghini satser med Urus på å doble salget sitt. Planen er at denne modellen alene skal selge mer enn alle de andre, til sammen.

Startpris er på 2,9 millioner kroner, og et depositum på ikke mindre enn 300.000 kroner, gjør at du kanskje skulle tro at nordmenn styrer unna. Men den gang ei. Allerede før jul kunne Olav Medhus som driver den super-eksklusivce bilbutikken Autoxo like utenfor Oslo, fortelle at 15 nordmenn har forhåndsbestilt bilen. Det er en mangedobling av tidligere Lamborghini-salg.

Går løs på superbilen med slegge ...

Med i følget var også Aventador og en Huracan cabriolet. Foto: Privat
Med i følget var også Aventador og en Huracan cabriolet. Foto: Privat

Vises i Genève

I starten av mars er det duket for de årlige bilmessen i Genève. Da vil Lamborghini også presentere Urus for publikum for første gang.

Broom kommer naturligvis til å være på plass for å fortelle leserne våre om den heftige bilnyheten.

De aller første kundene kan håpe på å få bilen sin allerede mot slutten av 2018. Mens det store flertallet må vente til vi skriver 2019, før de kan ta imot nøklene til sine splitter nye Urus.

Noen får denne millionbilen til jul ...

Her snakker vi eksotisk vinterbil ... Foto: Privat
Her snakker vi eksotisk vinterbil ... Foto: Privat

304 km/t

Da har de samtidig nøklene til verdens raskeste SUV, om vi tar utgangspunkt i toppfart. Denne bilen skal nemlig klare 304 km/t når du lar 650 hestekrefter få fritt spillerom.

Lamborghini vil gjerne sette litt farge på SUV-utvalget også ...

0-100 km/t sparkes unna på 3,6 sekunder, og den bikker 200 km/t 9,2 sekunder senere.

Motoren er for øvrig en V8 med sylinderkutt. Det betyr i praksis at om du kjører forsiktig, er dette verdens første Lamborghini med firesylindret motor!

Stor takk til Børge som tipset oss og sendte bilder. Ser du noe lignende? Da håper vi du sender oss en melding på redaksjonen@broom.no.

Under er det to bildeserier: I den øverste finner du flere bilder av følget som kjørte i Mo i Rana. Under er det bilder av interiøret og hvordan bilen ser ut helt uten kamuflasje:

Lamborghini Urus har vært i Norge allerede – og Monica fikk bilder av den!