Wenches pestosnurrer bakt med kesam

Mandag er bakedag i kjøkkenet hos Wenche og saftige pestosnurrer sto på menyen. Perfekt i matpakka og som turmat!

Kesam gir saftig bakst med mindre fett!

Dette trenger du:

  • 50 g gjær
  • 5 dl lett/skummet melk, fingervarm
  • 3 dl Kesam til baking
  • 2 ss sukker, evt. 1 ss honning
  • 1 ts salt
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • ca. 16 dl fint hvetemel, evt. blandet med fibra eller grovbakstmel
  • 50 g mykt smør

Fyll:

  • Pesto og finrevet parmesan 

Slik gjør du:

Fersk gjær løses opp i litt av den fingervarme melken. Tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet.
Varm melk og kesam til fingervarmt.
Elt inn sukker, salt, sitronskall og mesteparten av melet.
Tilsett mykt smør og elt til deigen blir smidig, slipper bakebollen.
Dekk til og la deigen heve i 30-40 min.
Mens deigen hever, finriv parmesan og lag pesto, se egen oppskrift lenger ned!
Ta deigen ut på melet bakebord.
Del i 2-3 emner.
Kjevle hvert emne ut til et rektangel.
Smør over pesto og revet parmesan (ikke helt til kanten).
Rull sammen slik at kanten uten pesto kommer ytterst.
Skjær i skiver og legg på bakepapirkledt stekebrett.
Dekk til og etterhev i ca. 45 min.
Stek i 10 -15 min. i varm stekeovn, 230 grader på midterste rille.
Avkjøl på rist.

Tips! I stedet for snurrer kan det lages en pestokringle.

 

Pesto

Dette trenger du:

  • 25-30 store blader av basilikum (1 stor potte)
  • 2 fedd hvitløk
  • ca. 1 1/2 dl olivenolje
  • ca. 50 g revet parmesanost
PESTOSNURRER: Enkelt å lage og enkelt å ta med!  Foto: TV 2
PESTOSNURRER: Enkelt å lage og enkelt å ta med!  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne, uten å bli stekt.
Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser, og kjør til en grov blanding.
Spe med olje i en tynn stråle.
Tilsett revet ost helt til slutt.
Smak til med salt.

Tips!
Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.
Du kan få kjøpt pesto på glass i butikken, men den beste lager du selv!