BEINKALDT: Store deler av Norge går en ny iskald uke i møte. FOTO: DEYAN GEORGIEV / Colourbox
BEINKALDT: Store deler av Norge går en ny iskald uke i møte. FOTO: DEYAN GEORGIEV / Colourbox

Gjør deg klar for nok en iskald uke

Det er ingen grunn til å pakke vekk stillongsen. Kulda fortsetter helt fram til neste helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kulda har festet grepet over store deler av landet de siste dagene. I Oslo og i Kristiansand var det 13 kuldegrader midt på dagen søndag, Lillehammer hadde 15 minus og i Bergen var det 4 kuldegrader.

Neste uke blir også iskald, sier meteorolog Solbjørg Apeland i StormGeo. 

– Det blir ikke store temperaturendringer og det vil holde seg kaldt, i hvert fall til og med torsdag. Så vil et lavtrykk fra Atlanteren presse mildere luft inn over landet. Kald luft er tyngre å flytte på, men det ser ut til at lavtrykkene vil merkes sør og vest i landet fredag og litt senere i Nord-Norge, sier Apeland.

Ned mot 30 blå

Folk må altså belage seg på flere dager med lave temperaturer. På de kaldeste stedene på Østlandet var det mellom 25 og 30 kuldegrader natt til søndag.

I Rogaland og i Agder-fylkene ventes det snø mandag og tirsdag. På kysten av Rogaland kan nedbøren komme som sludd. Årsaken er et lavtrykk som utvikler seg i Nordsjøen og trekker inn over landet.

– Det kan komme 15-20 millimeter snø i Agderfylkene fra mandag ettermiddag og mot tirsdagen, så det kan ligge an til mer snøkaos der, sier Apeland.

Best i sør

Søndagen byr på en del nedbør nord for Stad, i Møre og Romsdal og Trøndelag. I denne landsdelen ventes det fortsatt bygevær fram til onsdag. Mest nedbør blir det søndag og mandag.

Sørlandet og Østlandet får det fineste været i uka som kommer, om man ser bort fra det ventede snøværet sør i landet mandag og tirsdag.