Historiske Rooney dundret inn seiersmålet mot Liverpool

Manchester United dro i land seieren på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Man. United 0-1

 Liverpool hadde spillet og de fleste sjansene, men det var Manchester United som hadde matchvinnerne i begge ender. 

David de Gea reddet det som kom av skudd fra Liverpool-spillerne, og i den andre enden sørget Wayne Rooney for at det ble 1-0-seier til Manchester United.

Scoringen hans var historisk. Det var hans mål nummer 176 for Manchester United, og det er ingen som har scoret flere mål for ett og samme lag i Premier League tidligere.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

– Jeg visste ikke om rekorden jeg har tatt, men det gjør meg glad. Det er ikke det jeg tenker på nå. Nå nyter jeg bare det målet jeg scoret i dag, sier matchvinner, som gledet seg stort over å ha slått Liverpool.

– Jeg tror alle vet hvor viktig denne kampen, uavhengig av tabellposisjonen til lagene. Det er en massiv kamp for klubbene og for fansen. Og det var en herlig seier for oss. Vi fikk de tre poengene vi ønsket, og det var en stor seier for oss, sier Rooney.

Manchester Uniteds bestemann, keeper David de Gea, var også fornøyd.

– De hadde noen sjanser, men vi forsvarte oss bra. Wayne scoret et fantastisk mål, og vi slo Liverpool. Jeg håper seieren vil gi oss selvtillit og skaffe flere seire på rad fremover, sier spanjolen.

– Gedigen skuffelse

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mente Liverpool hadde mest grunn til å være skuffet etter kampen.

– Nok en gang kan Manchester United takke David De Gea. Han hadde redningene han ofte har hatt, og ofte er det nok for Manchester United. Liverpool var alt i alt det beste laget, og dette var en gedigen skuffelse for hjemmelaget. Avstanden opp til tetlagene begynner å bli faretruende stor for Liverpool. Jürgen Klopp har fått nok et bevis på at jobben han har påtatt seg blir tung og vanskelig og som vil ta tid, sa Alsaker.

FC København-trener Ståle Solbakken synes både Manchester United og Liverpool leverte en svak kamp.

– Det var en kamp der det var mange svake individuelle prestasjoner. Men avslutningen til Rooney var klinisk. Det var et oppgjør hvor verken Liverpool eller Manchester United lyktes med mye, men Rooney tok sjansen når han fikk den, sa Solbakken

Lucas raste

Det tok nesten ti minutter før den første sjansen kom på Anfield. En strålende bakromsball fra Lucas endte opp på pannbrasken til Adam Lallana, men en utrusende David de Gea reddet forsøket hans.

Ballen endte opp i beina til Lallana igjen, og han fikk avlevert den til Roberto Firmino. Brasilianeren kom til avslutningen, men markkryperen hans endte like utenfor.

Etter et kvarters spill kom også temperaturen, da Lucas og Marouane Fellaini barket sammen etter en duell. Brasilianeren tente på alle plugger da han mente at Fellaini stemplet ham med vilje, men dommer Mark Clattenburg valgte å roe gemyttene uten å dele ut noen kort.

– Førsteomgang ikke lagene verdig

Det var langt imellom høydepunktene i den første omgangen, men etter en halvtimes spill var Liverpool nær scoring etter strålende angrepsspill.

Lallana, Firmino og Henderson kombinerte fint, og sistnevnte avsluttet like utenfor fra skrått hold. Hadde ballen i stedet havnet hos Emre Can som kom stormende ved bakre stolpe hadde det fort endt i ledelse til Liverpool.

Like før pause måtte Ashley Young forlate banen med en skade, og Cameron Bortwick-Jackson kom inn for Manchester United.

– Det var en omgang som ikke var Liverpool og United verdig. Hvis du tar bort intensiteten og tempoet, som var okay, så var ferdighetene individuelt og lagmessig skuffende. United hadde en forferdelig omgang. Det et vanskelig å se noen ideer og noe glede i deres spill, konkluderte Ståle Solbakken i Premier League studio i pausen.

Liverpool-sjanser

Andre omgangs første mulighet kom etter fem minutters spill. Emre Can dro seg fri i boksen og fyrte av fra skrått hold, men David de Gea vartet opp med en fin redning.

Etter 56 minutter var det United og Anthony Martial sin tur til å være farlig frempå, mens Manchester United-angriperens avslutning strøk like utenfor stolpen.

Ti minutter senere var det nok en gang David de Gea som måtte ordne opp for Manchester United. Først reddet han Emre Cans forsøk fra distanse, og når returen endte opp hos Roberto Firmino så klarte han å stanse brasilianerens forsøk også.
Liverpool holdt trykket opp uten å skape for mye, og stedet ble det gjestene fra Manchester United som kune juble.

Historiske Rooney
En kort corner resulterte i et strålende innlegg fra Juan Mata. Ballen endte på pannebrasken til Marouane Fellaini, som stanget ballen i tverrliggeren.

Returen var det ingen Liverpool-spillere som rakk frem til, og dermed kunne Wayne Rooney dundre inn 1-0 for Manchester United.

Det var hans seriemål nummer 176 for Manchester United, og det er ingen spillere som har scoret flere mål enn det for ett og samme lag i Premier League. Thierry Henry hadde 175 for Arsenal.