Du gjetter neppe hvem denne kommer fra ...

Et folkelig bilmerke flotter seg med SUV.

Den ser små-aristokratisk og britisk ut, men det er en Kia.
Den ser små-aristokratisk og britisk ut, men det er en Kia.

Det kunne vært Jaguar. Det kunne vært Range Rover, eller Bentley.

Men det er ingen av delene. Denne elegante og stilrene sjuseters familie-SUV-en som vises på bilutstillingen  i Detroit i disse dager kommer fra et langt mer folkelig merke. Dette er nemlig en Kia!

Eventyrlig vekst

Det er et merke som de siste årene har gått fra å være en typisk billigbil, til å markere seg på langt flere områder, ikke minst design. 

Veksten har vært eventyrlig. Mye takket være at bilene har kommet med svært godt design, de er velutstyrte, de er driftsikre, har markedets beste garanti og en folkelig framtoning.

Nyheten som de nå viser et en konseptbil og de har gitt den navnet Telluride.

Test: Kia Sportage 4x4 - Smart SUV-kjøp

Ladbar hybrid med 400 hk

Konseptbilen tar Kias designspråk i en ny retning, og viser en potensiell fremtidig premium-SUV fra merket

Ifølge Kia selv byr den på avansert teknologi og helserelatert elektronikk. Bilen er bygget på en eksisterende plattform, og er plassert over dagens Sorento.

Telluride er ladabar hybrid med firehjulstrekk, og drivlinjen består av en 3.5-liters bensinmotor og en kraftig elektrisk motor. Samlet effekt skal være rundt 400 Hk.

Bilen skal gi deg energi ...

Konseptbilen har  teknologi som Light Emitted Rejuvenation (LER), som er et terapautisk lys mot blant annet jetlag og som skal gi dem om bord mer energi. Det har vi ikke hørt om tidligere...

En annen teknologi som introduseres er “Swipe Command»; her kan passasjerene enkelt velge ønsket kanal eller medie ved å svinge hånden over midtkonsollen i baksetet.

Trådløse hodetelefoner lades når de lagres i midtkonsollen, og i front er det trådløs lading for mobiltelefon. Det er brukt 3D-printede komponenter både i dashbord, dørpaneler og ratt.

Lekkert design trenger ikke koste skjorta

Gir klare hint om framtiden

Bilen er formgitt ved Kias designsenter i California og de gir vel med det også klare hint om hva som kanskje blir det viktigste markedet for denne, når den tid kommer. Om den kommer.

Det er foreløpig ingen planer om å sette konseptbilen i produksjon, men utseendet kan gi oss spennende hint om Kias designretning framover. Kia har tidligere levert produksjonsklare modeller basert på sine konseptbiler - så kanskje?

Les også: Denne lekre Kia-en er allerede på vei