Klopp hyller Sir Alex: – Han er fotballens John Lennon

Jürgen Klopp hyller Manchester Uniteds tidligere manager før søndagens storkamp på Anfield. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Manchester United på TV 2 Sport Premium søndag klokken 15.05

Liverpool-manager Jürgen Klopp var som vanlig i upåklagelig humør på pressekonferansen i forkant av søndagens gigantmøte med Manchester United på Anfield. En kamp som er viktig for begge lag for ikke å havne for langt bak topp fire.

–Saltet i suppen
Mellom United og Liverpool skiller kun tre poeng og Klopp mener at man ikke trenger å bruke poeng som motivasjon foran slike oppgjør. 

– Det er en viktig kamp i forhold til tabellen fordi vi ligger så nær hverandre. Begge lagene trenger poengene. Men, det er Manchester United. Kampen hadde vært viktig uansett. Jeg elsker sånne derby-kamper. Det er saltet i suppen, sa Klopp på pressekonferansen fredag. 

Se hele pressekonferansen i videovinduet øverst i saken.  

Klopp ønsker å gjenskape atmosfæren fra onsdagens kamp mot Arsenal på Anfield søndag. 

– Det er en spesiell kamp for meg og klubben. Jeg likte atmosfæren mot Arsenal, men jeg føler vi kan gjøre det enda bedre, sa han. 

– Man vinner ikke mot United fordi man løper 244 kilometer. Hadde det vært enkelt å vinne eller spille uavgjort mot de store lagene hadde alle gjort det, la han til.  

– Fotballens John Lennon
Manageren fikk også spørsmål om å kommentere uttalelsene til Sir Alex Ferguson om at han frykter at Liverpool skal bli gode igjen under tyskerens ledelse.  

– Jeg liker ikke å si det, siden det er Liverpool. Han kommer til å gjøre det bra, og det bekymrer meg litt, sa Sir Alex i et intervju med ESPN da Klopp ble ansatt som manager hos erkefienden.  

– Jeg har hatt noen fine stunder med Sir Alex. Det var en ære å snakke med ham. For å være ærlig så trengte jeg ti minutter på å skjønne hva han sa, svarte Klopp. 

Og la til: 

– Han  er kanskje den største noensinne – han er fotballens John Lennon. 

Den karismatiske tyskeren snakket også om den nåværende United-manageren, Louis van Gaal. 

– Jeg kjenner ikke Louis så godt, men vi har hatt noen intense kamper. Han er en av de mest suksessrike managerne i verden.  Vi er veldig forskjellige, men begge ønsker å oppnå suksess. Jeg er kanskje hakket mer livlig på sidelinjen enn ham.  

Ingen nye skader
Liverpool har fortsatt Dejan Lovren, Martin Skrtel, Divock Origi, Philippe Coutinho og Daniel Sturridge på skadelisten.  Samtlige 11 som startet mot Arsenal er imidlertid tilgjengelige.  

– Henderson er klar, Ibe er klar, Sakho er klar. Kolo ligger fortsatt i isbadet, spøkte han.