Denne skal mange norske familier drømme om

Audi er klar med tøffing-versjonen av A4.

Til sommeren er den her, Audi A4 Allroad i andre generasjon.
Til sommeren er den her, Audi A4 Allroad i andre generasjon.

Audi A4 har i løpet av flere generasjoner opparbeidet seg posisjon som en bil mange norske familier ønsker seg.

Design, kjøreegenskaper og en dose luksusfølelse har truffet kjøperne hjemme. Da Audi på forrige generasjon A4 også lanserte en forhøyet Allroad-versjon med ekstra bakkeklaring og offroadstyling, løftet de sukessen ytterligere.

Denne utgaven skiller seg fra mengden, samtidig som Audis quattro firehjulstrekk-system sørger for god framkommelighet.

Skarpere design

Ny Audi A4 ble lansert i fjor sommer, med brask og bram. Nå kommer endelig modellen mange har ventet på etter. Nemlig helt nye A4 Allroad quattro som bilens hele og fulle navn er.

Den bygger naturlig nok på A4 og byr med dette på et noe skarpere design, med tydeligere karosseriprofiler, ny grill og nye lykter foran og bak, med LED-teknologi.

Audi: Fra raring til luksusbil

Bedre plass

Bilen er lettere enn forgjengeren, den byr på større plass i baksetet og har en rekke endringer i interiøret.

Her er det blant annet helt nytt infotainment-system, skjermen er nå plassert på toppen av dashbordet. Den har fått omarbeidet midtkonsoll, nye seter og nytt ratt. Bagasjerommet er også større enn på forrige modell og rommer nå anstendige 505 liter.

Audi har også ambisjon om å være klasseledende når det gjelder elektroniske tjenester i bil. Dette inkluderer online veihjelp, smartphone kalender integrasjon, fjernkontrollfunksjoner og statusrapporter via smarttelefon, pluss apper for streaming av media.

Audi Phone Box kobler mobiltelefoner til den innebygde antennen og lader dem induktivt. Det nye Audi smartphone-grensesnittet integrerer iOS og Android-enheter.

Mye utstyr tilgjengelig

Alt av moderne førerassistent-systemer er også på plass. her er mye av teknikken hentet direkte fra nye Audi Q7, som for eksempel den nye, adaptive cruisekontrollen med egen køkjøring-assistent. I hastigheter opp til 65 km/t vil systemene i bilen selv sørge for styringen når veioppmerkingen og trafikken tillater det. Head-up display med integrering av en rekke funksjoner er også tilgjengelig.

Blant standardutstyret finner vi blant annet xenon hovedlys med LED-kjørelys, elektrisk bakluke, bluetooth-forberedelse, Audi drive select (fra 190 hk), 7" MMI-skjerm, DAB+ radio, mulitfunksjonssportsratt, 17" aluminiumsfelger og nødbremsassistent.

Dette er den raskeste bilen Audi noensinne har laget

Prisene ikke klare

A4 allroad kan trekke tilhenger på inntil 1800 kilo.

Prisene på bilen som beskrives som Audis viktigste bil i år er foreløpig ikke klare. Lanseringen i Norge skjer i juni.

Les også: Audi fylte nylig 50 år: