FÅR IKKE NYE LAGKAMERATER: Cristiano Ronaldo. (AP Photo/Francisco Seco)
FÅR IKKE NYE LAGKAMERATER: Cristiano Ronaldo. (AP Photo/Francisco Seco)

Real Madrid fikk overgangsnekt – beskriver FIFAs avgjørelse som «usanne»

Kan ikke hente spillere i de to neste overgangsvinduene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver FIFA på sine nettsider.

Grunnen er brudd på internasjonale overgangsregler for spillere under 18 år.

Overgangsnekten gjelder ikke i det nåværende overgangsvinduet, siden muligheten for å registrere spillere allerede er åpen, men vil gjelde i de to kommende.

Det betyr overgangsvinduet i sommer og neste januar.

I en pressemelding torsdag kveld benekter Real Madrid alle angklagene fra FIFA, og beskriver påstandene som «usanne». Klubben har bestemt seg for å anke avgjørelsen og vil kjempe med nebb og klør for å bli frifunnet for overgangsnekten.

– Som et resultat av dette vil Real Madrid anke FIFAs avgjørelse, som vi vurderer som helt upassende, skriver den spanske gigantklubben i en redegjørelse på sine hjemmesider.

Bøtelagt
Atletico Madrid har blitt bøtelagt med 900.000 sveitsiske franc (7,9 millioner norske kroner), mens Real Madrid må punge ut 360.000 sveitsiske franc (3,2 millioner norske kroner).

Straffen kommer etter at FIFA har etterforsket klubbenes overgangsaktivitet mellom 2007 og 2014 (Atletico Madrid), og mellom 2005 og 2014 (Real Madrid).

Det er den samme straffen som Barcelona fikk av samme grunn i 2014. Barcelona registrerte 77 spillere den dagen overgangsnekten ble stoppet, deriblant Arda Turan som kom fra Atletico Madrid i sommer - vel vitende om at han ikke ville bli spilleklar før i januar.

– Jeg tror dette vil påvirke klubbene i liten grad. Hvis vi ser på hvordan det påvirket Barcelona ble det mest negativt i forkant. Barcelona fikk mulighet til å ruste opp før straffen ble satt i verk, sier spansk fotball-ekspert Petter Veland til TV 2.

– Jeg forventer det blir en noenlunde lik saksgang. Klubbene vil kunne kjøpe i vinter og muligens også i sommer.

Martin Ødegaard spiller i dag i Real Madrid etter hans overgang fra Strømsgodset i januar for ett år siden.

Forrige overgangsvindu prøvde Real Madrid desperat å sikre seg Manchester Uniteds sisteskanse David De Gea, uten å lykkes. Det var ventet at den overgangen skulle skje til sommeren, nå er det langt mer usikkert.

Barcelona anket

Barcelona anket straffen i sin tid og fikk med det utsatt straffen til over et overgangsvindu, der de blant annet hentet Luis Suárez fra Liverpool.

Denne gangen kan imidlertid FIFA rekke å behandle anken før sommeren, og dermed vil ikke en anke ha samme effekt – selvsagt med mindre den blir tatt til følge.

– Klubbene kommer garantert til å anke, men jeg kjenner ikke rettsystemet godt nok til å vite hva det vil bety, sier Petter Veland.

– Da Barcelona ble straffet fikk vi en helt ny situasjon, og det kan ta kortere tid nå, ettersom en lignende sak faktisk har blitt behandlet tidligere. I den saken tok det åtte måneder før straffen faktisk ble offisiell. Det vil si at Real Madrid også kan få muligheter til å hente spillere i den første delen av sommervinduet.