Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familien fra Mosul i Irak orket ikke tanken på å etterlate sin elskede katt da de flyktet fra hjemlandet i høst. De tok han med seg på den strabasiøse ferden over havet og hadde den med seg da de ankom Lesbos i Hellas i høst. 

Katten er fra Mosul i Irak og ble tatt med på flykningeferden nordover.  Foto: Privat/Facebook.
Katten er fra Mosul i Irak og ble tatt med på flykningeferden nordover.  Foto: Privat/Facebook.

Kom bort fra familien 

Men der skjedde det noe som gjorde at katten ble skremt og den stakk av. Etter at familien hadde lett lenge etter katten, måtte de bare gi opp og komme seg videre. 

– Da katten dukket opp igjen, hadde eierne dratt videre. Ingen har kontaktinformasjon, og nå kan de være hvor som helst i Europa, sier Janne Løken til TV 2. Hun har i flere omganger arbeidet som frivillig i Hellas, og traff katten da den vendte tilbake - for sent til å møte familien sin. 

Løken forteller at det var mange katter i fiskerlandsbyen, men at ingen av dem ville ha noe med den irakiske katten å gjøre. En av de tyske frivillige tok hånd om katten, og tok den til veterinær. 

– Her fikk den behandling, ble vaksinert og chippet. Så ble den tatt med til fosterhjem i Berlin. Men alle håper at det skal være mulig å få sport opp de opprinnelige eierne. De må jo ha vært utrolig glade i katten sin når de valgte å ta den med på reisen. 

På plass i fosterhjem

Det er opprettet en egen Facebook-side for å få katten gjenforent med familien sin. Her har også frivillige donert penger for å få fraktet katten trygt til Berlin. Den ankom for en uke siden og har nå startet sitt nye liv i trygge omgivelser. 

Ifølge informasjonen på siden er katten en tyrkisk van og den er rundt tre år gammel. Familien ankom Hellas i begynnelsen av november. Det er ikke kjent hva kattens opprinnelige navn er, men de frivillige kalte den Dias. 

Katten kan få bli hos fosterfamilien dersom ikke den opprinnelige familien dukker opp, men håpet er at katt og eiere skal få gjenforenes. 

Har du informasjon om eierne til Dias - ta kontakt med TV 2, så formidler vi kontakt videre. 

Katten var ustelt og sliten da den dukket opp i Hellas, men har nå fått omsorg og god pleie. Foto: Privat/Facebook.
Katten var ustelt og sliten da den dukket opp i Hellas, men har nå fått omsorg og god pleie. Foto: Privat/Facebook.

 

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK