KREVER INNSTRAMMING: Ebba Bush Thor fra Kristendemokratarna ønsker strenge reaksjoner hvis asylsøkere begår seksuelle overgrep. FOTO: Kristendemokratarna.se.
KREVER INNSTRAMMING: Ebba Bush Thor fra Kristendemokratarna ønsker strenge reaksjoner hvis asylsøkere begår seksuelle overgrep. FOTO: Kristendemokratarna.se.

Svensk politiker:
– Utvis sexovergriperne!

Leder for Kristendemokraterna (KD), Ebba Busch Thor, mener at straffen for seksualforbrytelser begått av asylsøkere må skjerpes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en debattartikkel i Svenska Dagbladet skriver KD-leder Ebba Bush Thor, at personer som søker asyl i Sverige bør få søknaden avvist og sendes raskt ut av landet hvis personen begår sexovergrep.

– Kan ikke fortsette

Innspillet kommer i kjølvannet av avsløringen om at et stort antall unge svenske jenter ble seksuelt trakkasert av unge asylsøkere under en festival i Stockholm.

– Dette kan ikke få fortsette. Samfunnets reaksjon mot seksforbrytelser må være entydig og kraftfulle. Straffen for samtlige overgripere, såvel svensker om innvandrere må skjerpes. Hvis overgriperen er asylsøker bør det føre til rask utvisning, skriver Bush Thor i fellesskap med partiets juridiske talsperson, Andreas Carlson.

Ble dysset ned

Det store antall anmeldte seksuelle overgrep under ungdomsfestivalen «We are Stockholm», ble dysset ned av svensk politi. Politimesteren har innrømmet at de fryktet offentlighet rundt anmeldelsene skulle føre til mer sympati med det Sverige Demokratarna (SD), som er sterkt innvandringsfiendlige.

– Sverige må våge å stille krav til de som søker asyl i Sverige, skriver de i innlegget.

For de som allerede har midlertidig oppholdstillatelse, ønsker partiet at det skal bli lettere å utvise noen hvis de begår seksuelle overgrep.

Organiserte overgrep

Både Bush Thor og Carlson mener seksuelle overgrep ikke er et nytt fenomen som kom med asylsøkerne, men at den siste tidens hendelser i Køln, Kalmar og under festivalen i Stockholm, har skjedd i organisert form av menn fra Midtøsten, Nord-Afrika og Afghanistan.

– Det finnes de som vil gjøre dette til et spørsmål om etnisitet. Det er det ikke. Det er et spørsmål om kultur og verier. VI har kjempet hardt de siste hundre årene for å bygge et likestilt samfunn. Vi er ikke i mål, men kan ikke se på at utviklingen går tilbake, skriver de i debattinnlegget.