Ketil Kirste i Nordli har satt opp ei fuglekasse til bilistenes skrekk og advarsel. Og det fungerer!
Ketil Kirste i Nordli har satt opp ei fuglekasse til bilistenes skrekk og advarsel. Og det fungerer!

Fuglekassa får folk til å bremse

Ketil Kirstes idé senker farten og gir småfuglene et sted å bo – samtidig.

annonse
Laster inn forumet...

I Nordli står en «fotoboks» montert like sør for bensinstasjonen i sentrum. I forbifarten er boksen til å forveksle med en ekte utgave, men ved nærmere inspisering, oppdager man at det egentlig er ei fuglekasse, skriver Namdalsavisa.no.

– Jeg så et program på NRK hvor noen hadde gjort det samme, og det var der jeg fikk ideen fra. Det er jo ganske morsomt, og det er mange som prater om det, men samtidig er det en alvorlig baktanke med kassa, sier Kirste.

Årsaken er nemlig at trafikken forbi huset hans i Nordli sentrum holder altfor høy fart. Langs hele strekninga gjennom sentrum er det 50-sone. Spesielt på fredag ettermiddag merker Kirste at farten er høy.

Turistene verst

I og med at råkjørerne kommer rundt helga, antar Kirste at de fleste råkjørerne kommer utenfra.

– Det kan nok være hyttefolk og turister som stresser avgårde. Jeg tror enkelte som passerer kjører det dobbelte av fartsgrensa, sier han.

Tidligere har Kirste også satt opp fuglekikkert, signalvest og lue i hekken sin. Også det så ut til å fungere bra for å redusere hastigheten.

– Det fungerer ja. Det er mange som bremser ned når de ser boksen. Jeg får håpe de ikke slutter med det, nå som det har stått i avisa, sier han.

Ingen beboere ennå

Boksen har blitt lagt merke til av mange, og jungeltelegrafen har allerede sørget for at de fleste vet at dette ikke er en ekte boks. Det står heller ikke noe skilt som varsler fartskontroll. Men at boksen også skal gi husrom til småfugler, er det ikke alle som har fått med seg.

– Foreløpig er bopelen tom, men jeg håper det kommer noen leietakere til neste år. Boksen ble satt opp først nå i sommer, men det er noen fugler på andre sida av vegen som jeg tror kanskje vil trives, sier han.

Les flere bil- og motorsaker fra Namdalsavisa her:

Les også: Topp 5 - slik unngår du å få bot i fotoboksen