I SJOKK: Her har Angie Bowie, David Bowies ekskone akkurat fått vite om artistens plutselige dødsfall. FOTO: REX/SHUTTERSTOCK / SCANPIX
I SJOKK: Her har Angie Bowie, David Bowies ekskone akkurat fått vite om artistens plutselige dødsfall. FOTO: REX/SHUTTERSTOCK / SCANPIX

Ekskona brøt sammen på direkte TV da hun fikk vite om Bowies død 

Nå får Big Brother-produksjonen kritikk for at de viste Angie Bowies sammenbrudd på TV.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag slo det ned som lyn fra klar himmel at rockelegenden David Bowie hadde tapt kampen mot kreften, en kreftsykdom ingen visst om at han hadde. 

Og mens hele verden var i sjokk over rockestjernens bortgang, satt Bowies ekskone Angie Bowie inne i det britiske Big Brother-huset uten å ane hva som hadde rystet verden.

Skulle få beskjed

Angie Bowie er med i reality-showet hvor hun og de andre deltakerne skal være isolert fra omverdenen i hundre dager. Men det ble fort klart at Angi måtte få vite om sin tidligere manns dødsfall.

«Etter de veldig tragiske nyhetene om David Bowies dødsfall, kan vi bekrefte at Angie vil bli informert utenfor kamera i dag, på tidligst mulig tidspunkt» skrev produksjonen på sin egen Twitter-konto for å berolige fansen som lurte på hva som ville skje.

Brukt som reklame for showet

Nå viser det seg at Angies reaksjon til dødsfallet har blitt vist på TV, og fansen er i harnisk etter at det kom ut. Angies reaksjon er hjerteskjærende og hun bryter sammen i tårer, skriver ETonline.

Klippet av en gråtende Angie har blitt brukt som promotering for neste episode av programmet, og nå går fansen ut i sosiale medier og beskylder produksjonen for å være lite respektfulle.

«Virkelig lavmål og nedverdigende fra Channel 5 ved å vise Angie Bowies reaksjon når hun får vite om eksmannens dødsfall» skriver en kritiker på Twitter.

«Virkelig lite smakfullt av Channel 5 å vise Angie Bowies reaksjon på de triste nyhetene om hennes eksmann. Unødvendig» skriver en annen.

Fikk vite det utenfor kamera

Programmet forsvarer seg på Twitter med å si at de gjorde som de hadde annonsert, nemlig å fortelle Angie om dødsfallet utenfor kamera.

«For de som spør - Angie ble fortalt om de tragiske nyhetene om David Bowie utenfor kamera av sin agent før hun snakket til Big Brother om det i dagbokrommet», skriver de.

Blir i huset

Etter å ha fått vite om dødsfallet, har reality-deltakeren bestemt seg for å bli værende i det kameraovervåkede huset så lenge konkurransen pågår.

– Beslutningen om å bli i huset er helt og holdent hennes avgjørelse, og hun har blitt gitt muligheten til å forlate huset på et hvilket som helst tidspunkt om hun skulle endre mening, sier Celebrity Big Brother til Etonline, samtidig som de forsikrer om at «hun vil få den nødvendige støtte når som helst om det skal bli nødvendig.»

Angi Bowie var gift med David i ti år, fra 1970 til 1980. Sammen har de sønnen Duncan Jones som jobber som filmprodusent og manusforfatter.