Ødegaard kobles til Premier League: – En dårlig og urealistisk idé

Ekspert mener Martin Ødegaard bør holde seg i spansk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Januarvinduet er åpent, og som vanlig flommer avisene nesten over av fotballrykter om mulige overganger.

Martin Ødegaard er også het en het potet på ryktebørsen. Nordmannen sliter med å markere seg på Real Madrids reservelag Castilla, og veien opp til førstelaget ser ut til å bli lengre og lengre for stortalentet.

Det har ført til at det spekuleres i om Ødegaard kan bli sendt på utlån til en ny klubb for å få spilletid på et høyere nivå.

Løse rykter om Liverpool-overgang
I lokalavisen Liverpool Echos ryktebørs blir det hevdet at Liverpool ønsker seg unggutten på lån. Samtidig kobles Ødegaard til et låneopphold i Premier League-klubben West Ham på ulike rykteforum.

– Ødegaard er den norske landslagsspilleren som snakket med Liverpool før han skrev under for Real Madrid. For øyeblikket får 17-åringen ikke mye spilletid på Bernabeu, og det har ført til at Liverpools manager Jürgen Klopp har vist sin interesse, skriver Liverpool Echo i sin faste ryktespalte.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller har liten tro på at Liverpool og West Ham ønsker å hente Ødegaard på lån i vårsesongen.

– Nivået i Premier League er for høyt for Ødegaard
– For det første er de to klubbene veldig lite avhenging av en slik type spiller. De har nesten for mange offensive midtbanespillere allerede, og mange som er mye bedre enn Ødegaard. Derfor kan jeg ikke skjønne at de skulle ønske å låne Ødegaard nå, påpeker Møller overfor TV 2 Sporten.

Og legger til:

– Liverpool er avhengig av offensive relasjoner. Derfor er det en dårlig idé å hente en unggutt på kort sikt. Og de trenger ham ikke. Verken West Ham eller Liverpool trenger ham. De kommer ikke til å låne en spiller for å plassere ham på benken, og jeg tviler på at Ødegaard vil reise til England for å sitte på benken. Dessuten er nivået i Premier League for høyt for ham, slår eksperten fast.

– Bør holde seg i spansk fotball
Møller mener likevel ikke at det er en dårlig idé av Ødegaard å spille noen måneder på utlån i en annen klubb for å fortsette utviklingen.

– Han trenger jo spilletid. Men jeg mener at han bør bli værende i Spania, og kanskje bli leid ut til en klubb én divisjon opp. Ødegaard er ikke god nok for La Liga nå, men kanskje er det en klubb i Segunda B som vil satse på ham og trenger en slik spillertype, sier fotballeksperten.

Han minner samtidig om at spanske La Liga er verdens beste for øyeblikket.

– Ødegaard er bare 17 år, og husk at for eksempel Ronaldo ikke var i nærheten av å være en etablert seniorspiller i den alderen. For Ødegaard handler det om å beholde forspranget til sine jevnaldrende spillere, poengterer Møller, og slår fast:

– Derfor tror jeg det å trene med Real Madrids A-lag jevnlig og bli kjent med spansk fotball er det beste for ham. Husk at majoriteten av spillerne på FIFAs verdenslag, som ble presentert mandag, spiller i spansk fotball, sier han.