NY MIDTSTOPPER: Steven Caulker hentes til Liverpool på lån ut sesongen. Bilde: Liverpool
NY MIDTSTOPPER: Steven Caulker hentes til Liverpool på lån ut sesongen. Bilde: Liverpool

Derfor ville Klopp ha Steven Caulker

– Vi er overbeviste om at han er den beste løsningen for oss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steven Caulker (24) ble lånt ut fra QPR til Southampton før sesongen, men etter lite spilletid ble det kjent tirsdag at midtstopperen i stedet fullfører sesongen på lån til Liverpool. 

Liverpool-manager Jürgen Klopp forklarer at midtstopperen først og fremst ble hentet for å hjelpe klubben gjennom skadeproblemene, men også fordi han har helt spesifikke kvaliteter de trenger.

Trenger hodestyrken

Jürgen Klopps tid i Liverpool har hittil vært preget av mange skader. Både Dejan Lovren og Martin Skrtel sliter med hamstringskader, mens Sakho har trøbbel med kneet.

– Dette er en veldig viktig signering for oss. Martin Skrtel er ute i fire-fem uker. I tillegg har Dejan Lovren en liten muskelskade og blir tilgjengelig først om en uke eller to. Mamadou Sakho har et lite problem med kneet som gjør at han ikke kan spille hver kamp hele sesongen. Det samme gjelder også Kolo Touré, og da kom vi frem til at vi trengte en ekstra spiller, sier han til Liverpools hjemmesider

Samtidig mener også Klopp at Caulker har visse kvaliteter som vil hjelpe laget til å lykkes med spillestilen de ønsker å representere.

– Vi var på jakt etter Premier League-erfaring, men vi så også etter en sterk hodespiller. Ønsket vårt er å presse motstanderne og da får vi ofte lange oppspill mot oss. Hvis de slår langt trenger vi en spiller som kan bidra i hodeduellene. Det fant vi i Steven Caulker. Steven hadde ikke en optimal situasjon i Southampton, der han ikke spilte mye, men vi er overbeviste om at han er den beste løsningen for oss. Han kommer hit i dag og jeg gleder meg til å jobbe med ham.

24-åringen har fått draktnummer 19 og er spilleklar til onsdagens oppgjør mot Arsenal.