EN KJÆRLIGHETSHISTORIE: Jørgen Roll viser fram kjærligheten på pinne som skapte rockehistorie i 2004. FOTO: LARS BARTH-HEYERDAHL / TV 2
EN KJÆRLIGHETSHISTORIE: Jørgen Roll viser fram kjærligheten på pinne som skapte rockehistorie i 2004. FOTO: LARS BARTH-HEYERDAHL / TV 2

Her er kjærligheten som sto i øyet til David Bowie under Oslo-konserten

For første gang på 12 år er den berømte kjærligheten på «bytur». Jørgen Roll forteller hvordan Bowie «tok hevn» etter den mye omtalte episoden.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frognerbadet, 18. juni 2004: David Bowie entrer scenen på Norwegian Wood-festivalen.

Mens fansen nyter konserten, skjer det utenkelige: En kjærlighet på pinne treffer superstjernen rett i hans venstre øye.

Dagbladets fotograf Henning Lillegård klarte å ta et bilde akkurat idet det skjer. Bildet viser at den spisse pinnen tilsynelatende treffer artistens øye.

Støt i armen

Jørgen Roll er tidligere sjef for Norwegian Wood. Tirsdag fortalte han TV 2s seere hva som skjedde.

– Han kom på scenen og hadde spilt tre låter. Mot slutten av sang nummer tre så er det en kvinnelig fan som i all veivingen foran scenen får et støt i armen. Kjærligheten blir slynget mot Bowie og treffer ham på en eller annen måte i øyet, forteller Roll.

Festivalarrangør Sten Randers Fredriksen fant godteriet på scenen. På det tidspunktet visste ikke arrangørene hva det var som traff Bowie, men så ringte fotograf Lillegård og fortalte at han hadde fått et bilde av dette.

– Han sa det var en kjærlighet på pinne. Så gikk Sten og hentet den og har siden tatt vare på den, sier Roll.

  • Jørgen Roll, artist Ingerlise Størksen og blogger og tidligere musikkjournalist, Erik Valebrokk gjestet God Morgen Norge tirsdag. Se opptaket her:

Lot seg ikke stanse

David Bowie lot ikke hendelsen vippe ham av pinnen.

– Han kom ut på scenen igjen og sa at dette var jævlig vondt og sånt må dere ikke gjøre. «Nå skal vi ta en kollektiv avstraffelse. Jeg begynner med en Pixies-låt, og så skal jeg spille mye lenger enn det jeg hadde planlagt.» Så han spilte nesten 30 låter, og konserten tok av, minnes Roll.

ROCKET OSLO: David Bowie under konserten på Norwegian Wood i Frognerbadet i Oslo 18. juni 2004.Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ROCKET OSLO: David Bowie under konserten på Norwegian Wood i Frognerbadet i Oslo 18. juni 2004. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Trine Hafstad (48) var den uheldige publikummeren som holdt kjærligheten da en kar braste inn i henne bakfra. Mandag fortalte hun sin historie for første gang til Dagbladet.

Hafstad forteller at hun opplevde en så hatsk stemning mot gjerningspersonen under og etter konserten at hun ikke turte å stå fram.

– Den hatfølelsen i folkemengden etter at det skjedde ... Den fortetta stillheten. Folks raseri. Bowies utskjelling. Hadde jeg gitt meg tilkjenne ville jeg risikert å bli bli banket opp, i verste fall drept, sier hun til Dagbladet.

En av vaktene hadde fått med seg at det var hun som holdt kjærligheten og signaliserte at hun skulle holde seg i ro og ikke gi seg til kjenne.

Kul i gul boblejakke

Men da Bowie hadde rast fra seg, fortsatte han konserten og spilte i over to timer. Jørgen Roll forteller at det var bikkjekaldt, og det regnet og blåste. På slutten av konserten kom Bowie ut i en gul boblejakke.

– Jeg har aldri sett noen være så kul i en gul boblejakke som han var, sier Roll.

10. januar døde David Bowie. Mandag la Norwegian Wood ut et bilde av den berømte kjærligheten på Facebook

Kjærligheten på pinne var også med i TV 2s studio. Dette er første gang siden hendelsen skjedde at kjærligheten er utenfor Norwegian Woods kontorer.

– Den har vært nedlåst hos festiavlkollega Sten Randers Fredriksen i 12 år. Den er på bytur for første gang, siden da, smiler Roll.