Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet etterforsker om et barn er blitt voldtatt på asylmottaket Forus Akuttinnkvartering i Stavanger. 

Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte hendelsen.

– Onsdag 6.januar cirka klokken 22 fikk vi melding fra akuttmottaket om et mulig overgrep der, sier politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest politidistrikt til TV 2. 

Den fornærmede er en tre år gammel gutt. 

Politiet har fått opplyst om at overgrepet skal ha skjedd i fellesområdene på mottaket. Det skal ikke ha vært vitner til hendelsen. 

Har gjennomført avhør

Politiet rykket ut til mottaket etter melding om det mulige overgrepet. 

– Gutten ble tatt med til voldtektsmottaket først og så til barneavdelingen ved Stavanger Universitetssjukehus. Der ble det gjort undersøkelser og sikret en del spor, sier Dahl.

Dagen etterpå ble det også foretatt et tilrettelagt avhør av gutten. Politiet har foreløpig ingen siktede i saken, men har gjennomført avhør. 

– Vi har avhørt personer, men jeg vil ikke gå inn på hvem disse er, sier politioverbetjenten. 

Gutten bor Forus Akuttinnkvartering med sin familie. De blir nå ivaretatt på mottaket. 

RYKKET UT: Politiet rykket ut til Forus Akuttinnkvartering i Stavanger etter melding om mulig overgrep mot et barn. FOTO: KRISTIAN MYHRE / TV 2
RYKKET UT: Politiet rykket ut til Forus Akuttinnkvartering i Stavanger etter melding om mulig overgrep mot et barn. FOTO: KRISTIAN MYHRE / TV 2

Tipset av ekstern person

Forus Akuttinnkvartering bekrefter overfor TV 2 at de mottok et tips om det mulige overgrepet fra en ekstern person onsdag 6. januar.

– En person ringte fra Oslo og ville informere oss om at det hadde foregått en voldtekt på mottaket. Vi kontaktet da straks politiet, sier informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson i Forus Akuttinnkvartering til TV 2.

Einarsson sier at ingen ansatte på mottaket skal ha sett noe unormalt. Det bor for tiden rundt 800 mennesker på mottaket. Flere av disse er barn. 

Utelukker ikke flere gjerningspersoner

I dagene fremover vil politiet få undersøkt sporene som er sikret. 

Dahl utelukker ikke at det kan være snakk om flere gjerningsmenn.

– Vi vil etterforske saken videre for å finne ut av hva som har skjedd. Dreier det seg om det vi frykter, en voldtekt av et barn, er det veldig alvorlig. Men vi vet ikke sikkert enda, sier han til NTB. 

Dersom noen har opplysninger som kan belyse saken, bes disse kontakte politiet. 

 

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK