Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sin siste musikkvideo «Lazarus» synger David Bowie :

– Se opp, jeg er i himmelen. Jeg har arr som ikke synes. Teksten i sangen og musikkvidoen viser hvordan David Bowie så på døden.

David Bowie var kreftsyk da han spilte inn musikkvideon til sangen «Lasarus». FOTO: DAVID BOWIE/ YOUTUBE / «LASARUS»
David Bowie var kreftsyk da han spilte inn musikkvideon til sangen «Lasarus». FOTO: DAVID BOWIE/ YOUTUBE / «LASARUS»

Kunst av sin død

Produsenten til David Bowie, Tony Viconti som produserte hans siste plate «Blackstar», har uttrykt at Bowie lagde kunst av sin egen død. Platen var en avskjedsgave for fansen.

– Han gjorde alltid akkurat det han ønsket å gjøre. Han ville gjøre det på sin egen måte og ville gjøre det på den beste måten. Hans død var ikke ulikt hans liv, et kunstverk, skriver Viconti på Facebook.

Planlagt plateslipp

Tony Visconti har tidligere uttalt hvordan prosessen med albumet «Blackstar» var. Albumet ble spilt inn i tre puljer over en tre måneders periode i starten av 2015. Viconti visste om sykdommen.

– I ett år visste jeg at det var slik det skulle gå. Likevel var jeg ikke forberedt. Han var en helt spesiell mann, full av liv og kjærlighet.

Oppstandelse

David Bowie og hans nærmeste arrangerte utgivelsen når livet hans ebbet ut. David Bowie kjempet mot kreftsyksommen i 18 måneder.

Musikkvideoen til «Lazarus» omhandler oppstandelse og den bibelske karrakteren Lasarus. Han stod opp fra de døde fire dager etter han døde ved Jesu side.

Familien rundt seg

David Bowie sovnet inn omgitt av sin nærmeste familie, etter å ha kjempet mot kreften i 18 måneder.

– Vi ber om å respektere familiens privatliv under denne vanskelige sorgprosessen, het det. 

Under sykdomsperioden viste Bowie seg sjelden i offentligheten. En forklaring til at artisten holdt en lav profil de seneste årene, har vært at han fikk et hjerteinfarkt tidlig på 2000-tallet, skriver The Guardian.

Hans siste liveopptreden var under et veldedighetsarrangement i New York i 2006.

 

 

 

 

 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK