SKEPTISK: Mini Jakobsen er skeptisk til Terje Svendsen som ny NFF-president. FOTO: SCANPIX / TV 2
SKEPTISK: Mini Jakobsen er skeptisk til Terje Svendsen som ny NFF-president. FOTO: SCANPIX / TV 2

Mini om Svendsen: – Han kjørte nesten Rosenborg konkurs

TV 2-ekspert Mini Jakobsen er ikke overbevist om at Terje Svendsen er rett person for presidentvervet i Norges fotballforbund (NFF).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges fotballforbund innstilte mandag Terje Svendsen som ny fotballpresident.

Svendsen var styreleder i Rosenborg fra 2006 til 2012. TV 2-ekspert Mini Jakobsen, som følger Rosenborg tett, er ikke overbevist om at Svendsen er rett mann for NFF.

– Ingen diktator
– Han er nok en inkluderende leder, og ikke en diktator som bare kjører på. Han ble vel valgt inn i RBK-styret i 2002, og vet hva det handler om, sier Mini.

Under Svendsen som styreleder mistet imidlertid Rosenborg hegemoniet i norsk fotball. Hele fem trenere forsvant med Svendsen som leder på Lerkendal.

Fem trenere forsvant
I tur og orden var Knut Tørum, Trond Henriksen, Erik Hamrén, Nils Arne Eggen og Jan Jönsson trenere under Svendsen. Alle forsvant ut mens han styrte klubben.

– Derfor er jeg litt todelt i mitt syn. Det var nok mange positive ting med Svendsen som styreleder, men samtidig ledet han RBK da klubben gikk fra overskudd til 100 millioner kroner i minus på tre år. Han satset hals over hodet og durte inn penger. Men som øverste leder han har ansvaret for at RBK nesten gikk konkurs, poengterer Mini.

– Etter det fikk han imidlertid ryddet opp og fikk klubben på rett kjøl igjen, fortsetter TV 2-eksperten.

– Har Svendsen et godt ettermæle i RBK?

– Det er vel litt blandet. Under hans ledelse skulle jo Rosenborg plutselig bli det nye Real Madrid, og satset enormt med penger. I ettertid viste det seg å være feil, sier svarer Mini.

Støttet omstridt TV-avtale
Mini minner også om at Svendsen var en av Yngve Halléns viktigste støttespiller i forbindelse med den omstridte TV-avtalen for norsk fotball i 2011.

– Da var Terje Svendsen ute og sa at C More-salget var forankret i klubbene, men så viste det seg at det kun var forankret i tre klubber, minner Mini om.

Forbundstinget avholdes 27. - 28. februar.