KAN BLI NY FOTBALLPRESIDENT: Terje Svendsen, nåværende styreleder i Fotball Media og tidligere styreleder i Rosenborg Ballklubb (RBK), kan bli ny fotballpresident.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KAN BLI NY FOTBALLPRESIDENT: Terje Svendsen, nåværende styreleder i Fotball Media og tidligere styreleder i Rosenborg Ballklubb (RBK), kan bli ny fotballpresident.  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Svendsen: – Vil ha mer åpenhet i NFF

Terje Svendsen er klar på hva han ønsker å endre på dersom han blir valgt som ny president i NFF.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trondheim/Bergen (TV 2 Sporten): Norges fotballforbund innstilte mandag Terje Svendsen som ny fotballpresident.

Da TV 2 Sporten møtte mannen som trolig blir ny frontfigur i NFF mandag, var han klar på hva han ville satse på som fotballpresident.

– Nå er jeg ikke valgt enda, men jeg har gjort meg noen tanker om hva som blir viktig fremover, sier Svendsen til TV 2 Sporten, og utdyper:

Vil satse på topp og bredde
– Det er to dimensjoner jeg ønsker å stå for: Det første er sportslig utvikling. Hele Norge ønsker at landslagene for kvinner og menn skal delta i internasjonale mesterskap, og klubbene i internasjonale turneringer. Jeg vil være med på å legge forholdene til rette slik at vi kan lykkes med det, sier Svendsen.

– Det andre er breddesiden. Og der tror jeg det å tilføre ressurser på trenersiden for de yngste talentene er viktig. Jeg ønsker mer ressurser og kompetanse der, fastslår han.

Svendsen ønsker også å endre holdningene til NFF blant det norske folk.

– Jeg ønsker å videreutvikle NFF som organisasjon. Om jeg blir valgt ønsker jeg et mer åpent NFF som fremstår som tydelig og forutsigbart, der vi deler sorger og gleder og suksesser og fiaskoer for omverdenen, mener han.

– Vi formidle norske verdier
Den tidligere styrelederen i RBK har som mål at NFF skal kunne formidle gode verdier til de store fotballorganisasjonene.

– Jeg vil at NFF skal være reflektert og bygge på gode norske verdier og holdninger. Fotballens organisasjon må stå rakrygget og stå for nulltoleranse mot uryddighet og korrupsjon, som vi har sett i FIFA nå, konstaterer Svendsen, som samtidig vil skape et bedre omdømme for NFF som organisasjon.

– Det har vært noen saker som har høstet storm i media. Enhver virksomhet har ansvar for å skape et bedre omdømme, fastslår han.

Forbundstinget avholdes 27. - 28. februar. Terje Svendsen ble enstemmig innstilt som ny fotballpresident av valgkomiteen.