8000 SENDT UT: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og PU-sjef Kristin Ottesen Kvigne, er tilstede hos Politiets utlendingsenhet (PU) i forbindelse med fremleggelse av uttransporteringstallene for 2015.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
8000 SENDT UT: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og PU-sjef Kristin Ottesen Kvigne, er tilstede hos Politiets utlendingsenhet (PU) i forbindelse med fremleggelse av uttransporteringstallene for 2015. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nesten 8000 utlendinger tvangsutsendt i fjor

I alt 7825 mennesker ble tvangsutsendt fra Norge i fjor. Aldri før har Politiets utlendingsenhet gjennomført så mange uttransporteringer i løpet av ett år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PU gjennomførte åtte prosent flere uttransporteringer enn året før, ifølge statistikken som ble lagt fram mandag.

Etaten har dermed mer enn oppfylt regjeringens mål, som var å få transportert ut 7.800 personer i fjor.

33 prosent av de uttransporterte, 2567 personer, er ilagt en straffereaksjon.

De største gruppene blant disse er folk fra Romania (18 prosent) og Polen (11 prosent), fulgt av Litauen (11 prosent) og Nigeria (9 prosent).

1559 personer har blitt transportert ut etter å ha fått avslag på asylsøknadene sine. I tillegg ble 1144 asylsøkere sendt til et annet land i Europa for å få behandlet søknaden sin der, i tråd med Dublin-reglene.

584 personer ble uttransportert til Russland, et flertall av disse, 371 personer, ble sendt over Storskog. De fire største gruppene blant disse er folk fra Afghanistan, Syria, Nepal og Pakistan.

525 av de tvangsutsendte var mindreårige, og 31 av disse reiste alene. (©NTB)