Unni Wilhelmsen rørte Ravi: – Det var helt nydelig

Ravi ble hyllet i «Hver gang vi møtes». Se alle opptredenene og hva hovedpersonen synes om versjonene.

«Hver gang vi møtes» hadde premiere på TV 2 lørdag kveld, og artistene som samles denne sesongen er Wenche Myhre (68), Philip «Admiral P» Boardman (33), Henning Kvitnes (57), Unni Wilhelmsen (44), Eva Weel Skram (30), Jørn Hoel (58) og Ivar «Ravi» Johansen (39).

Første artist som ble hedret var Ravi fra Tolvsrød utenfor Tønsberg. Ravi begynte som jazzmusiker i det anerkjente bandet Jaga Jazzist, og slo igjennom for fullt med «Utadæsjælopplevelse» i 2003. Ravi startet deretter samarbeidet med Anders «DJ Løv» Løvlie (38) som sammen ga ut en rekke hitsingler.

Ravi har, enten alene eller med et ensemble, blitt nominert til syv Spellemannpriser, og har hatt tre singler og ett album helt på toppen av VG-lista. Etter soloalbumet i 2006, la han musikken på hylla og vendte fokuset mot TV. Etter flere år som suksessfull programleder i NRK, TV 2 og TV3, gjorde han musikalsk comeback våren 2015 med «Du-du-du-du-du».

Vi fulgte sendingen, og nedenfor kan du se alle opptredenene samt hva Ravi selv syntes.

Admiral P startet

Admiral P fikk æren av å åpne sesongen med «Dødsøt» fra 2004. Reggaerytmene på poplåta falt i god smak hos hedersartisten.

– Det var veldig kult. Den kledde reggae veldig godt. Philip hadde med en ekstra korist – slik at det var to korister – og en saksofon. Og han på keyboards spilte sånn melodica. Det ble skikkelig reggaestylefrasering på noen ting, forteller Ravi til TV 2.

– Dampende lidenskap

Eva Weel Skram, fra suksessduoen Eva & The Heartmaker, fulgte opp med en powerpopversjon av Ravi og DJ Løvs 2004-hit «E-ore».

– Det var jo bare blitt til en Eva-låt! Kjempekult. Jeg tror hun sang alle ordene, men du tenkte ikke over at det var rap; det var bare superbra sang. Supert taima. Og hun la en dampende lidenskap i det som jeg ikke kan skilte med, så det lå en slags desperasjon i uttrykket hennes. Det var kjempegøy.

– Det kom virkelig ut av det blå

Wenche Myhre overrasket med låta «Bitelit» fra Ravi og DJ Løvs plate «Den nye arbæidsdagn» fra 2005. Det er en låt som nesten hadde forsvunnet inn i glemmeboka til Ravi.

– Det er utrolig rart. Dette er en låt fra det mestselgende Ravi og DJ Løv-albumet – det solgte 96.000 – så det er mange som har et forhold til den låta, men jeg har nesten glemt den! «Oj, skal hun ta den! Så gøy!» Det kom virkelig ut av det blå. Det er en låt jeg er fornøyd med, kanskje ikke mest fornøyd med, men Wenche gjorde en mye bedre versjon enn meg! Utrolig fett lydbilde. Jeg tror jeg sa til henne at det var litt sånn pornofilmmusikk, litt sånn sleazy 70-tallssoul. Stemmen hennes kledde melodien mye bedre enn min. Da fikk «Bitelit» et nytt liv.

Kvitnes tok «Utadæsjælåpplevelse»

Ravis gjennombruddshit «Utadæsjælåpplevelse» – som han lagde i samarbeid med Folk og Røvere – var det Henning Kvitnes som fikk fremføre. Ravi ble imponert på alle mulige måter.

– Å herregud. Jeg kjenner det var Eva og Henning som virkelig traff spikeren på hodet. Mens Evas versjon var veldig tro til originalen når det kommer til form og tekst, så skal Henning få plusspoeng for å ha tatt alle ordene og kastet dem på bordet og puttet dem inn i en annen rekkefølge, med noen nye tekstlinjer. Fullt anarki! Vanvittig innlevelse og veldig kraft. Det kunne ha blitt alt mulig, og det ble så jævlig bra.

– Jørn var humorinnslaget!

Jørn Hoel valgte Ravis relativt nye låt, «Du-du-du-du-du» fra 2015, og tilførte det hele en stor dose humor. I tillegg hadde han skrevet om teksten, og det er noe Ravi synes er veldig festlig.

– Jørn var humorinnslaget! Han rappet så godt han kunne, sier han og ler høyt.

– Det var lættis, altså!

Unni overrasket med låtvalg

Unni Wilhelmsen fikk avslutte Ravis hyllestdag med «Laik dæt» fra hans eneste soloalbum «Kjøpr gitar» fra 2006. Det er en sang som betyr mye for Ravi, og han skrev den til sitt fremtidige barn – fem år før han faktisk ble far til datteren Else (6).

Wilhelmsens versjon rørte en nerve i ham.

– Veldig overraskende! Det er en låt jeg er veldig stolt av, og den var et samarbeid med jazzlegenden Karin Krogh. Unni gjorde den til noe helt annet i akkorder, melodi og innpakning – det var bare gitar og Unni. Så det var helt nydelig. Jeg kan være så ublyg å si at teksten min fortjente en sånn innpakning, og den kom bedre frem nå enn i min versjon.

Se Unni Wilhelmsens versjon av «Laik dæt» øverst i artikkelen.

  • Legenden Wenche Myhre hylles i neste «Hver gang vi møtes» som sendes lørdag klokken 20.00 på TV 2.