DET STORE ØYEBLIKKET: Kelechi Iheanacho går av banen, og Bersant Celina (19) får endelig sin debut for Manchester City. Reuters / Alex Morton
DET STORE ØYEBLIKKET: Kelechi Iheanacho går av banen, og Bersant Celina (19) får endelig sin debut for Manchester City. Reuters / Alex Morton

Norske Bersant (19) debuterte for Manchester City

Bersant Celina byttet inn i 3-0-seieren mot Norwich.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bersant Celina (19) debuterte lørdag for Manchester City da Norwich ble slått 3-0 i FA-cupen. 

Sergio Agüero, Kelechi Iheanacho og Kevin De Bruyne scoret målene i det som ble en oppskriftsmessige seier for gjestene på Carrow Road. 

I AKSJON: Bersan Celina i duell med Gary O'Neil. FOTO: LINDSEY PARNABY /
I AKSJON: Bersan Celina i duell med Gary O'Neil. FOTO: LINDSEY PARNABY /

Markerte seg

City hadde scoret sine tre mål da Celina ble byttet inn med fem minutter igjen. Han markerte seg raskt, og i følge Manchester Citys Twitter-konto tvang han frem et par redninger fra Norwich-keeper John Ruddy. 

Bersant Celina ble født i Kosovo, men vokste opp i Drammen. Han spilte for Strømsgodset frem til han forlot Drammen til fordel for Manchester i 2012. 

Han har imponert stort på Manchester Citys U21-lag, og har spilt for det norske U21-landslaget.

Det var ikke bare Celina som markerte seg lørdag. Det gjorde også hans tidligere Manchester City-lagkamerat Martin Samuelsen.

Samuelsen gikk i sommer til West Ham, og er nå på lån Peterborough. Lørdag scoret han kampens første mål da de slo Preston 2-0 og tok seg videre i FA-cupen.

– Utrolig fortjent
Samuelsen gleder seg stort på vegne av Celina når TV 2 forteller at hans tidligere lagkamerat fikk debuten sin. 

– Fikk han det? Det har jeg ikke fått med meg. Det er så utrolig fortjent. Han har jobbet så utrolig hardt for det. Han har trent hardt for å få muligheten. Han har ventet en stund på den. Det overrasker meg ikke at han fikk sjansen. Han er høyt verdsatt i City, sier Samuelsen til TV 2.

Han gir Bersant Celina følgende skussmål:

– Han er en offensiv spiller som er veldig kreativ. Han er både en målscorer og en som kan legge opp til en scoring, skryter 18-åringen, som mener det finnes likheter mellom de to.

– Vi har litt ulik kroppsbygning. Han er litt lavere enn meg, men vår likhet er nok på det mentale. Vi har begge vinnerinstinkt. Så liker begge å gå fremover i banen.

Nå håper han Peterborough møter Manchester City, slik at det blir Samuelsen/Celina-duell i neste runde.

– Det hadde vært dritgøy!

Ingen Tettey
Alexander Tettey var verken på banen eller benken for Norwich. Det var den argentinske superspissen Agüero som åpnet ballet med en fantastisk soloprestasjon da kvarteret var spilt.

Forsvarsspillet kan riktignok ikke kalles annet enn slett, men Agüero lurte seg forbi flere motstandere før han nærmest tuppet ballen i mål.

Etter halvtimen ble jobben dobbelt så vanskelig for Norwich da Iheanacho scoret sitt femte mål for sesongen. 19-åringen har vært et av sesongens store lyspunkter for City, og viser at ungdomsarbeidet deres kan begynne å bære frukter.

Flere mål ble det ikke før innbytter De Bruyne satte inn dagens tredje og siste mål 12 minutter før slutt. (©NTB/TV 2 Sporten)