DØDE: Jenta (13) fra Bærum døde på nyttårsaften, på familiens hytte på Beitostølen.  FOTO: PRIVAT / GJENGITT MED TILLATELSE FRA FAMILIEN
DØDE: Jenta (13) fra Bærum døde på nyttårsaften, på familiens hytte på Beitostølen. FOTO: PRIVAT / GJENGITT MED TILLATELSE FRA FAMILIEN

Tilsynssak mot barnevernet etter at 13-åring døde 

Fylkesmannen i Oppland har åpnet tilsynssak mot barneverntjenesten i Valdres etter dødsfallet til ei 13-årig jente nyttårsaften.

Fylkesmannen sender brev til de aktuelle partene og ber om opplysninger, forteller fylkeslege Erlend T. Aasheim. Fylkesmannen ønsker også en redegjørelse fra skolesektoren i Øystre Slidre, melder NRK.

Den 13-årige jenta som ble funnet død på ei hytte i Valdres nyttårsaften, skal ha utviklet alvorlige spiseforstyrrelser etter å ha blitt utsatt for mobbing på barneskolen. Politiet har siktet moren for grov omsorgssvikt.

Den interkommunale barneverntjenesten i Valdres omfatter Nord-Aurdal, Sør-Aurdal, Etnedal og Øystre Slidre. Hytta der jenta ble funnet, ligger i Øystre Slidre kommune.

13-åringens mor er fortsatt ikke avhørt, skriver Dagbladet.

– Vi har en uformell dialog med hennes forsvarer, men det er ennå ikke satt noe tidspunkt. Det vil bli avhør av mor, men vi vet ikke tidsplan, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i Innlandet politidistrikt. (©NTB)