IS-terroristen (20) skal ifølge en syrisk eksilgruppe likvidert sin mor i all offentlighet. FOTO: UNCREDITED / NTB SCANPIX
IS-terroristen (20) skal ifølge en syrisk eksilgruppe likvidert sin mor i all offentlighet. FOTO: UNCREDITED / NTB SCANPIX

IS-terrorist (20) likviderte sin mor i all offentlighet

Moren oppmuntret ham til å forlate terrorgruppen IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En IS-terrorist likviderte sin mor foran hundrevis av mennesker i den syriske byen Raqqa fordi hun oppmuntret ham til å forlate gruppa, ifølge eksilgruppa SOHR.

Kvinnen i 40-årene hadde advart sønnen om at den USA-ledede koalisjonen kommer til å utslette IS og oppmuntret ham til å forlate byen med henne. Hun ble tatt etter at han informerte ekstremistgruppa om hennes kommentarer, opplyser den London-baserte gruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Lokale kilder forteller at 20-åringen drepte sin mor foran hundrevis av mennesker nær postkontoret hvor hun jobbet i Raqqa onsdag. Byen er en hovedbase IS i Syria.

IS har likvidert hundrevis av mennesker som er anklaget for å arbeide med fienden eller som har brutt med den ultrakonservative tolkningen av islam.

Til og med 29. desember har jihadistgruppa likvidert mer enn 2.000 syriske sivile i de 18 månedene siden de proklamerte kalifatet sitt i Syria og Irak, ifølge SOHR. (NTB/TV 2)