Slik lager du Pascals kongekake, Galette des rois!

Wenche fikk besøk av konditor Pascal Dupuy. Sammen bakte de kongekake og snakket om tradisjonene rund Hellige tre kongers dag.

Pascals Galette des rois

1 kake, ca. 24 cm.

Dette trenger du:

  • 250-300 g butterdeig
  • 75 g mykt smør
  • 75 g sukker
  • 2 små egg eller 1 stort
  • 75 g grovt mandelmel
  • 75-100 g eggekrem
  • Evt. litt brun rom
  • Egg til pensling

Slik gjør du:

Kongekake: Fransk fristelse på kjøkkenet i dag.  Foto: TV 2
Kongekake: Fransk fristelse på kjøkkenet i dag.  Foto: TV 2

Begynn med krem.
Pisk sammen smør og sukker, til lys og luftig krem.
Pisk inn ett og ett egg, og vend inn mandelmel.
Rør inn eggekrem, og smak evt. til med rom.
Fyll over i en sprøytepose.

Del butterdeig i to og kjevle ut hver del i en sirkel, 24 cm.
Legg bakepapir på bunnen av en 24 cm. springform (trenger ikke ringen rundt).
Sprøyt ut kremen. Begynn i midten og sprøyt ut i sirkler.
La det stå igjen ca. 1 ½ cm. rundt kanten (det vil si ikke dekk hele bunnen med krem).
Legg den andre butterdeigbunnen over.
Pensle kanten med egg og klem sammen bunn og topp med en gaffel, slik at det blir en helt tett kake.
Pensle med egg på toppen (1-2 lag) og lag et ”stjernemønster ”, bruk en liten ikke alt for spiss kniv. Ikke skjær igjennom toppen!
Stek ved 180 grader i ca. 1 time, på nederste rille.