Frankrike slo Norge knepent

De regjerende mesterne Frankrike viste tidvis gryende EM-form da Norge ble slått 27-26 i den første kampen i Golden League-turneringen torsdag.

Christian Berges menn fikk en flott fjær i hatten da Frankrike ble slått med tre mål i en tilsvarende turnering i november hjemme i Norge.

Den gang var Sander Sagosen den store spilleren.

Torsdag var Aalborg-spilleren dessverre en skygge av seg selv, og det var duket for fransk revansj.

Fikk stoppet Karabatic
Ole Erevik og det norske forsvaret hadde problemer med å stoppe Nikola Karabatic innledningsvis. Til slutt fikk de stoppet ham, og nordmennene gikk opp i en tomålsledelse.

Frankrike fikk justert seg inn igjen, og fikk ikke minst skikk på forsvaret sitt. Dessuten klarte heller ikke nordmennene å stoppe de ofte kraftfulle franske angrepene.

Vertene gikk fra 5-7 til 9-7. Frankrike kom seg tre mål foran på 12-9 og holdt avstanden til pause med 15-12.

Økte ledelsen
Frankrike økte ledelsen sin til fire mål tidlig i annen omgang, og nordmennene kom aldri riktig inn i kampen igjen. Kampen sto litt og vippet på stillingen 20-18 i flere minutter før

Norge knappet innpå ledelsen til ett mål. André Lindboe var god fra straffemerket, men misset da han hadde mulighet til å gi 21-21.

Et par kjappe franske angrep, og plutselig var Norge under med tre mål igjen. Gjestene viste imidlertid god lagmoral og slet seg innpå igjen. Til slutt ble det fransk ettmålsseier.