– Lettere å ta Dyrhaug enn Johaug

TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset mener Therese Johaug var ekstremt heldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug ble kalt inn på teppet etter gårsdagens sprint. Juryen ville vise Johaug en video som potensielt kunne gjort Tour de Ski svært spennende.

Om juryen hadde vurdert at Johaug skøytet i begynnelsen av finalen kunne hun fått en tidsstraff på tre minutter.

Johaug slapp med skrekken, men det var det flere andre som ikke gjorde. En av dem var Niklas Dyrhaug. Trønderen ble plassert sist i sitt heat da juryen hadde vurdert at han skøytet.

Se video av situasjonene i videovinduet øverst!

TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset mener Johaug var svært heldig som slapp straff.

– Therese var ekstremt heldig i går. Det er nok ikke noen bevisst handling, men i utgangspunktet er det feil. Det var andre løpere i går som ble plassert sist i heat for samme forseelse, sier Hjelmeset.

Han tror det var lettere å gi Niklas Dyrhaug straff enn Therese Johaug. 

– Hadde hun ikke hatt gult kort fra før er jeg rimelig sikker på at hun hadde blitt plassert sist. I utgangspunktet er det ikke vanskeligere å ta Johaug enn Dyrhaug, men når du leder Tour de Ski og tidsstraffen er satt til tre minutter er det vanskeligere å ta den. Det er lettere å ta en Dyrhaug som ikke er med og kjemper i sammendraget, sier Hjelmeset.

Slik vurderer Hjelmeset det som skjedde med Johaug:

– Hun er sist ut. Det gikk sannsynligvis for fort for henne. Hun jaget alt hun maktet for å være med. Da begynte hun å small-skate som det heter på fagspråket. Da får hun hjelp av beinbruken. Hun skyver til begge sider, sier Hjelmeset.

Dyrhaug ble plassert sist i sitt kvartfinaleheat. Trønderen skjønte lite etterpå.

– Det har vært litt stang ut i Touren. Det ble ikke noe mindre nå. Jeg hadde mulighet til å ta igjen Cologna og gruppen foran. Det er symptomatisk for Touren min, sa Dyrhaug til TV 2 Sporten etter kvartfinalen, og slo fast:

– Det var snakk om skøyting. Det er det jeg har hørt. Her er det veldig mye spor som er slettet, og det skjer ofte at skiene sklir litt ut. Jeg var ikke noe verre enn andre, sier han.