Gytkjær klar for RBK

«Bolleknekten» blir Alexander Søderlunds erstatter hos den regjerende seriemesteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christian Gytkjær er klar for Rosenborg.

Det bekrefter klubben på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Se pressekonferansen øverst.

Dansken, som kommer fra FK Haugesund hvor han har spilt siden 2013, hadde ett år igjen av kontrakten sin med rogalandsklubben.

– Sikker på at han er rett mann

Han har signert en treårskontrakt med Rosenborg, opplyser sportslig leder Stig-Inge Bjørnebye.

«Endelig», ytret Rosenborg-representanten da Gytkjær hadde satt navnetrekket sitt på kontrakten.

– Dette er en spiller som vi har fulgt en stund, og som vi har vurdert som veldig spennende med tanke på potensial i vår måte å spille på. Med Christians ferdigheter så er jeg sikker på at han er mannen til å ta over etter en toppscorer, sier Bjørnebye som imidlertid heller litt malurt i begeret.

– Det blir krevende for Christian å svare til forventningene Søderlund har skapt gjennom prestasjonene i år, men vi tror vi har fått til å hente en erstatter som er like bra.

Gytkjær som stod for ti mål forrige sesong, kommer til den regjerende seriemesteren for å erstatte Alexander Søderlund som ble solgt til St. Etienne 2. januar.

– Fikk vann i munnen

Bjørnebye legger ikke skjul på at Rosenborg levere av å utvikle spillere og selge dem videre med fortjeneste til større klubber i utlandet. Gytkjær er i så måte neste prosjekt.

– Jeg er veldig glad for å være her, og jeg gleder meg ekstremt til å komme i gang. Som spiller i Norge er det største du kan gjøre å komme til Rosenborg, sier Gytkjær.

– Forhåpentlig kan jeg følge opp Alexander og score en masse mål. Jeg fikk vann i munnen da jeg så alle sjansene Rosenborg skapte i fjor. Med min effektivitet er jeg sikker på at jeg skal score mange mål, utdyper han til TV 2.

Han er ikke blitt lovet noe plass på førstelaget, men depper ikke av den grunn.

– Jeg har tro på meg selv, og tror jeg har kvalitetene til å spille fast på laget, sier mannen som humoristisk ga seg selv kallenavnet «Bolleknekten» da han var med i TV 2-programmet «2 mot 1». 

Som et ledd i programmet lurte han store deler av Presse-Norge med sin profil på nettstedet «deiligst.no».

Gytkjær er hentet for å erstatte Søderlund, men han er ikke en blåkopi.

– De har litt andre type ferdigheter. Christian er en utpreget målscorer. Avslutter, målsnik, god i boks, gode bevegelser, stort avslutningsrepertoar og ro i avslutningene. Jeg tror det blir spennende for Christian å spille sammen med Rosenborg, sier Bjørnebye.

– Han er minst like god, og har kanskje, bedre avslutningsferdigheter enn Søderlund. Men han mangler litt på fysikken. De mister den enorme kampviljen og den sterke mannen på innlegg, men Gytkjær kommer til å komme til både målsjanser og mål, tror jeg, sier TV 2-ekspert Mini.

– Rosenborg kunne nok ønsket seg en enda bedre spiss enn Gytkjær, men innenfor den økonomiske rammen som de har så er nok han den beste.