TAR IMOT FLERE STUDENTER: Høgskolen i Molde utvider søknadsfristen, så flere kan bli studenter hos dem i vinter. FOTO: ILLUSTRASJONSFOTO / COLOURBOX
TAR IMOT FLERE STUDENTER: Høgskolen i Molde utvider søknadsfristen, så flere kan bli studenter hos dem i vinter. FOTO: ILLUSTRASJONSFOTO / COLOURBOX

Fortvilte arbeidsledige gråt på telefonen – nå utvider høyskolen søknadsfristen

– Vi må være mer fleksible for å møte et arbeidsmarked i endring, sier rektor ved Høgskolen i Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Molde skriver i en pressemelding at flere fortvilte arbeidsledige har kontaktet høyskolen for å melde seg opp som emnestudenter.

Så langt har svaret vært nei fordi fristen gikk ut i midten av desember.

– På opptakskontoret forteller de at folk har grått på telefonen og vært veldig fortvilet, sier Jan Ragnvald Eide, informasjonskonsulent ved Høgskolen i Molde.

UTVIDER SØKNADSSFRISTEN: Høgskolen i Molde og rektor Hallgeir Gammelseter. FOTO: ARILD J. WAAGBØ / PANORAMA
UTVIDER SØKNADSSFRISTEN: Høgskolen i Molde og rektor Hallgeir Gammelseter. FOTO: ARILD J. WAAGBØ / PANORAMA

Vil være fleksible

Fristen for å søke på en plass som emnestudent ved høyskolen var 15. desember. På årets første ledermøte mandag besluttet rektor Hallgeir Gammelseter og resten av høyskoleledelsen å utsette søknadsfristen til 17. januar.

– Vi har lenge hatt en generell diskusjon om at vi vil være mer fleksible. Det er lett for at vi i vår institusjon tenker tradisjonelt. Vi tenker at studenten er 20 år og søker på en bachelorgrad, men flere og flere har andre behov og vi må være fleksible for å møte et arbeidsmarked i endring, sier Gammelseter.

Han er glad dersom den utvidede fristen kan hjelpe noen i en vanskelig situasjon.

– Krisen i oljesektoren gjør at flere trenger noe å gjøre og vil bygge kompetanse i en usikker tid. Derfor vil vi strekke oss litt slik at vi kan ta imot søkere som står uten arbeid. Hvis vi kan være med å løse en situasjon for enkeltmennesker, er vi glade for det. Det er folk som er i en fortvilet situasjon, sier rektoren. 

Gledestårer

Opptakskontoret er allerede i gang med å ringe til dem som har fått avslag på telefon.

– Nå prøver vi etter beste evne å få tak i folk for å fortelle dem om den utvidede fristen. Da kan det forhåpentligvis bli gledestårer, sier Eide.

Oppdatering: 

Allerede før lunsj onsdag har opptakskontoret på høyskolen merket pågangen.

– Folk er kjempehappy og sier at dette har reddet året deres. Jeg tror det er mange som har vært veldig fortvilet over hva de skal gjøre fremover, sier Eide.