Klippfisk med lun, rød bønnesalat og soyasmør

–Klippfisken er fantastisk og burde brukes mye mer, sier Wenche. Her er hennes gode tips til en sunn og smakfull middag.

Frossen gryteklar klippfisk finner du i frysedisken eller spør i fiskedisken.

TIPS:
Glutenfri: bruk glutenfri soyasaus
Melkefri: når smør erstattes med margarin, uten melk og salt, eller olje.

Dette trenger du:

  • ca 800 g utvannet klippfisk, gryteklar uten skinn og ben
  • olje
  • 1-2 fedd knuste hvitløkfedd, pluss eventuelt litt smør til steking
  • grovmalt pepper

Bønnesalat:

  • 1 boks sorte bønner
  • 1 rødløk
  • 2-3 flådde plommetomater
  • 2 ss hakket persille
  • 3-4 stk vårløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • ca ½ dl olivenolje
  • salt, pepper

Soyasmør:

  • 100 g usaltet smør, lett brunet
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • pluss ev ½ ts finhakket rød chili og 1/2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 ss hakket bladpersille/kruspersille

Bønnesalat:

Skyll godt av de hermetiske bønnene.
Finhakk rødløk.
Surr i litt olje til løken er blank.
Tilsett grovhakkede flådde tomater, persille og vårløk.
Bland sammen.
Hell over dressing av balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper
Soyasmør: Brun smøret til det blir nøttebrunt uten å bli brent.
Bland inn soyasaus, finhakket hvitløk, sjalottløk, chili og ingefær og urter.
Varm opp, sausen må ikke koke.
Klippfisk: Tørk godt av fiskestykkene.
Varm olje (evt. litt smør) i en varm stekepanne.
Knus 2 fedd hvitløk og legg i pannen sammen med klippfiskstykkene.
Stek 4-6 min på hver side.
Øs over litt av stekefettet/oljen under stekingen.
Server klippfisken på en seng av bønner og hell litt soyasmør rundt det hele.