SLAKTES: Zinedine Zidane refses for sin håndtering av Martin Ødegaard. Foto: Scanpix/montasje
SLAKTES: Zinedine Zidane refses for sin håndtering av Martin Ødegaard. Foto: Scanpix/montasje

Ekspert slakter Zidanes håndtering av Ødegaard

– Zidane klarte ikke å få det beste ut av Ødegaard – hvordan skal han klare det med 25 stjerner med førstelaget, spør den anerkjente eksperten Guillem Balagué.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den franske fotballegenden Zinedine Zidane har erstattet Rafael Benitez som ny hovedtrener i Real Madrid, og ledet onsdag førstelagstroppen på trening for første gang.

Martin Ødegaard deltok også på treningen sammen med Real Madrids øvrige stjernegalleri.

Zidane var Ødegaards hovedtrener i Castilla, og tror nå at stortalentet kan få en lettere vei til Real Madrids førstelag.

Slakter Zidanes håndtering av Ødegaard
Den oppfatningen deler ikke den anerkjente spanske fotballeksperten Guillem Balagué. Han er kritisk både til Zidanes behandling av Ødegaard og franskmannens ferdigheter som trener.

– Denne sesongen lot han assistenttreneren Santiago Sanchez lede de fleste treningene, mens Zidane selv stod for måten laget skulle spiller på, og stå for håndteringen av spillerne i spansk tredjedivisjon, skriver Guillem Balagué i sin spalte hos Yahoo Sports.

Balagué mener at Zidanes behandling av Ødegaard står til strykkarakter.

– Den første store testen til Zidane, mislykkes han med. Det dreier seg om håndteringen – eller feilhåndteringen – av troppens store stjerne, det norske supertalentet Martin Ødegaard, som trente med A-laget mens han spilte kamper for reservelaget to divisjoner under, mener eksperten, og fortsetter:

– Med Zidanes veiledning skulle Real Madrid ha hjulpet 17-åringen til å få sitt superpotensial til å slå ut i full blomst og bidra til at han ville utvikle seg til den strålende fotballspilleren alle ser at han kan bli, i den største klubben i verden. Istedenfor har han skapt en misfornøyd spiller, som ikke blir vurdert som god nok for førstelaget og som ikke får rettferdig behandling av sine lagkamerater på B-laget, fordi de mener han får særbehandling, mener Balagué.

– Klarte ikke å utvikle ham
Overfor Sky Sports News utdyper Balagué sin kritikk av Zidanes håndtering av Ødegaard i Castilla.

– Han hadde en superstjerne i Ødegaard, og klarte ikke å utvikle ham. I ukesvis nektet han å bruke Ødegaard. Han hadde førstelagskontrakt, men ble flyttet ned til B-laget som en superstjerne valgt av klubben, og ikke av treneren. Zidane kunne ikke håndtere det faktum at de andre spillerne så på Ødegaard som en utfordrer, og det ble en kamp mellom egoene på laget, sier eksperten til Sky Sports, før han spør følgende spørsmål:

– Zidane klarte ikke å få det beste ut av Ødegaard – hvordan skal han klare det med 25 stjerner på førstelaget?

– Stjernene lo av Zidane i garderoben
Balagué, som har skrevet biografi både om Cristiano Ronaldo, Pep Guardiola og Lionel Messi, nevner en historie han har hørt fra tiden da José Mourinho var hovedtrener i Real Madrid.

– José Mourinho er kjent for å fortelle en historie om den gang han inviterte Zinedine Zidane inn i garderoben for å holde pep-talken til spillerne før kamp. Det ble en pinlig affære for Zidane, for flere av spillerne slet med å holde latteren tilbake da han snakket, konstaterer Balagué, før han trekker følgende konklusjon om Zidanes trenerferdigheter:

– Han er ikke en leder med tanke på det han sier. Han er ingen Marcelo Bielsa eller Mourinho. Og han reagerer ikke med bytter og taktiske grep under kampene, mener han.