– For Ødegaard passer Zidane bedre enn Benítez på lang sikt

La Liga-ekspert mener likevel at man ikke bør håpe på kamper for førstelaget med det første for Martin Ødegaard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrids sparking av Rafael Benítez, og påfølgende ansettelse av klubblegende Zinedine Zidane, kan få ringvirkninger for Martin Ødegaard.

– Ikke negativt
I halvannet år har Zidane ledet Ødegaard og resten av talentene på Real Madrid Castilla. Få, om i det hele tatt noen i Real Madrid-hierarkiet, har mer inngående kjennskap til Norges mest lovende fotballspiller.

Tirsdag ledet Zidane sin aller første trening som Real Madrid-trener. Ødegaard var som vanlig med, og 17-åringen så ut til å kose seg stort. Tidlig på økten lekte Ødegaard seg med Ronaldo. 

Se klippet i videovinduet øverst på siden!

– På kort sikt tror jeg ikke det betyr så veldig mye. Det er i alle fall ikke negativt. Er det en mann i Real Madrid-systemet som kjenner Martin, bortsett fra Hans Erik (pappa) som jobber der, så er det Zinedine Zidane. Det er han som har sett ham mest i kamp, veldig mye på trening også. Men jeg tror ikke vi skal sitte å tro på at Martin får sjansen på a-laget i løpet av våren. Til det er spranget fortsatt for stort, sier Veland.

Så langt er det blitt én kamp for førstelaget i La Liga-sammenheng for Ødegaard. Debuten kom i mai i 2015 da han erstattet Cristiano Ronaldo i 7-3-seieren over Getafe. Da var Carlo Ancelotti trener i hovedstadsklubben.

Tror ikke på utlån i januar
Under den nylig sparkede Benítez' ledelse fikk ikke Ødegaard muligheten i kamp for førstelaget. Veland er ikke sikker på om neste mulighet kommer under Zidane heller.

– På lang sikt tror jeg Zinedine Zidane er en type trener som passer bedre for Martin Ødegaard enn det Rafael Benítez gjorde. Men så er det som vi er blitt kjent med i Real Madrid. Når Martin Ødegaard en gang kommer opp på a-laget på permanent basis om ett, to, tre eller fire år, så kan vi bare stikke tommelen til værs og gjette hvem som er Real Madrid-trener. Der er det notorisk ustabilt, sier Veland.

Før årets sesong ble det spekulert i om Ødegaard var aktuell for et utlån til en annen La Liga-klubb. Ryktene og spekulasjonene materialiserte seg aldri. Trolig blir historien den samme i det nåværende overgangsvinduet, men til sommeren kan det åpne seg nye muligheter.

– Den tiden (for utlån) begynner å nærme seg, men jeg er fortsatt usikker på om vi er der helt ennå. Jeg tror ikke det skjer noe i januar. Jeg tror det er for tidlig. Han er nettopp fylt 17 år og er fortsatt veldig ung. Det kan være saken stiller seg annereldes til sommeren. Jo nærmere han kommer 19 og 20 år, som mange tenker som det magiske tallet i spansk fotball mtp. gjennombrudd, jo høyere nivå må han ha fast spilletid på. For eksempel i en La Liga-klubb, sier Veland.

– Samtidig er det mulighet for at Real Madrid Castilla rykker opp denne sesongen og spiller på nivå to neste sesong. Det vil i så fall være en veldig, veldig god løsning.