Avslørt før tiden: En av årets største bilnyheter

Disse bildene har akkurat lekket ut.

Mercedes gjør seg klare til premieren på helt nye E-klasse. Den er lagt til Detroit, 11. januar. Men allerede nå kan vi vise helt umaskerte bilder av nykommeren.
Mercedes gjør seg klare til premieren på helt nye E-klasse. Den er lagt til Detroit, 11. januar. Men allerede nå kan vi vise helt umaskerte bilder av nykommeren.

Vi har knapt fått revet av de første arkene på kalenderen for 2016, før en av årets største og viktigste bilnyheter avsløres. Riktignok noe før tiden.

Datoen for den offisielle visningen var satt til 11. januar. Men allerede nå kan vi gi deg som Broom-leser en aldri så liten snik-titt på Mercedes sin helt nye E-klasse. For øvrig den femte i rekken av denne store familibilen.

Bilde-lekkasje

Det er den tyske bilsiden Auto-Presse, som på mystisk vis har kommet over bildene av bilnyheten som på like mystisk vi har lekket ut fra Mercedes-Benz.

Ikke helt overraskende kjenner vi igjen mye fra både storebror S-klasse og lillebror C-klasse her. De har begge flyttet grensene i sine segmenter, og det er ventet at Mercedes skal gjøre det samme med nye E-klasse.

Det betyr blant annet et design som er mer særpreget enn på dagens E-klasse. Linjene blir rundere, helt fra den dominerende fronten, til den fallende hekklinjen.

Les mer om nye Mercedes C-klasse her

Mot Audi, BMW og Volvo

Målsetningen til Mercedes er at den skal stå mer ut i mengden og at E-klasse skal bli oppfattet som hakket mer eksklusiv enn erkerivalene Audi A6 og BMW 5-serie, og etter hvert Volvo S90 som har ambisjoner om å yppe seg mot de tyske.

Konkurransen i denne klassen er beinhard. Foruten design, kjører Mercedes på med svært mye teknologi. Nykommeren skal være en svært avansert bil. Det handler om alt fra store mengder luksusutstyr – til teknologi som i praksis kan gjøre den til en selvkjørende bil.

Mercedes har allerede vist frem interiøret i nye E-klasse. Før jul var vi i Broom tilstede på en svært eksklusiv førvisning i Tyskland. Les mer om det her.

Stasjonsvogn kommer ...

Nye E-klasse kommer først som sedan, men kommer naturligvis også som stasjonsvogn ganske fort.

Det er også ventet at Mercedes vil gi oss en todørs-coupe utgave av bilen, og kanskje en cabriolet etter hvert også.

På motorfronten blir det også mye å velge mellom, i kjent Mercedes-stil. Helt sikkert også en ladbar hybrid. Noe som kan gjøre bilen svært interessant i forhold til norske avgifter.

Denne Mercedesen er en legende

Prisene er ikke kjent

Den offisielle lanseringen skjer på Detroit-utstillingen nå i januar. Den helt nye E-klasse er ventet å komme i salg til våren. Prisene er ennå ikke kjente.

Vi skal selvfølgelig holde deg oppdatert på nykommeren etter hvert som vi får flere opplysninger tilgjengelige.

Se video av nye E-klasse – klikk i videovinduet over:

Les vår test av Mercedes S-klasse her: