Endelig får den noe mange har ventet på

Debuterer snart i helt ny utgave.

Snart kommer denne til Norge, helt nye Toyota Prius. Og nå har Toyota også løst utfordringene rundt hengerfeste, det kan du nå få for første gang på Prius.
Snart kommer denne til Norge, helt nye Toyota Prius. Og nå har Toyota også løst utfordringene rundt hengerfeste, det kan du nå få for første gang på Prius.

Toyota ruller snart ut sin helt nye Prius. Dette er bilmodellen som gjennom flere generasjoner har vært selve pioneren blant hybridbilene. Og fra å bli møtt med litt skepsis i starten, har Prius etter hvert blitt en svært populær bil.

Den har brøytet vei for en rekke andre hybridbiler, ikke minst fra Toyota selv. Og den har i perioder solgt svært godt her hjemme.

En million tilhengere

Når det nå er klart for en ny Prius, er det blant annet snakk om en ganske kraftig dreining av designkursen. Forsiktige endringer på de siste to generasjonene, blir nå erstattet av et design som nå skiller seg langt mer fra mengden. Dessuten kan Toyota nå endelig tilby noe mange norske kjøpere har etterspurt.

Til nå har det ikke vært mulig å få hengerfeste på en Toyota Prius. Og i tilhengerlandet Norge (vi har noe sånt som én million registrerte tilhengere stående rundt på gårdsplasser og i garasjer) er det etterlengtet nyhet.

Slik kan du se tvers gjennom tilhengeren

Krever mer kjøling

– Dette er noe mange av våre kunder ønsker. Derfor er vi naturligvis svært godt fornøyd med at Prius nå kan leveres med hengerfeste, sier Espen Olsen som er informasjonssjef hos Toyota Norge AS.

–Men hvorfor har ikke Prius hatt dette tidligere?

– Tilhengerkapasitet krever mer kjøling, av blant annet konverter/inverter og elmotor. Grunnet lav etterspørsel i andre land, har ikke dette vært tilgjengelig fra oss tidligere. Etter hvert som hybrid har økt i volum, og skal dekke stadig flere bruksområder og segmenter, har også etterspørselen etter tilhengerfeste økt.

– Vi tilbyr nå dette på flere hybridmodeller, foruten Prius også på nye Auris og nye RAV4, forteller Olsen.

Hverdagshelten begynner å bli frakjørt

To alternativer


I dag blir hengerfestet på mange biler montert allerede når bilen bygges ved fabrikken. Slik er det imidlertid ikke med Prius.

– Nei, vi ettermonterer lokalt hos forhandlere, forteller Olsen.

Prisene skal være på nivå med andre modeller fra Toyota, og Prius-eierne kan velge mellom avtagbart eller fast hengerfeste. Det siste koster rett i underkant av 10.000 kroner. Vil man ha muligheten til å ta av selve hengerfestet når det ikke er i bruk, koster det drøyt 2.500 kroner ekstra.

LES OGSÅ: Mange kjører ulovlig – uten å vite det

Klikk her for å lese mer om nye Prius