Gangnes har tjent en halv million siden desember

Men Norges to beste hoppere levde på knapper og glansbilder for å bli best.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

INNSBRUCK (TV 2): Fram til verdenscupen startet var Kenneth Gangnes (26) avhengig av hjelp fra mor og far, samt deltidsjobb på butikk for å ha råd til å satse på hopp.

Men siden verdenscupen på Lillehammer har Gangnes hoppet inn rundt 480 000 kroner.

Se TV 2 Sportens reportasje øverst!

– Det er greit å begynne å tjene penger som vanlige folk. Det er ikke så mye penger ennå, så jeg går ikke å strør om meg. Men jeg har til salt i såret, smiler Gangnes.

Prestisjen viktigst
Han innrømmer også at det blir godt å slippe å være avhengig av foreldrene for å få hverdagen til å gå rundt.

Men selv for Kenneth Gangnes betyr pengene lite i forhold til den guttedrømmen han lever i hoppuka. Etter rennet i Innsbruck innehar han tredjeplassen sammenlagt i den gjeveste konkurransen av de alle.

– Prestisjen er viktigere enn pengene. Hoppuka er det mest prestisjetunge for alle hopperne. Jeg har sett hvert renn i hoppuka siden jeg var syv åtte år gammel. Å stå på pallen her i dag var stort, sier han.

Også for fjerdemann Johan Forfang (20) var dagen stor.

– Jeg er veldig fornøyd, sier unggutten til TV 2.

I likhet med Gangnes, har Forfang ofret omtrent alt annet i livet for å bli best i hopp.

Foreldrestøtte
– Jeg flyttet hjemmefra da jeg var 16 år for å trene i Trondheim med Trønderhopp, og det var et riktig valg. Men det har vært noen tunge dager alene på hybelen, smiler Forfang, som heller ikke hadde greid seg uten hjelp hjemmefra.

– Det er mamma og pappa og lånekassen som har berget meg, he, he. Jeg har ikke tatt studielån, men greid meg med stipend.

Men også Forfang har hatt en bra sesongstart pengemessig. Han har hoppet inn i overkant av 300 000 kroner.

– Jeg tenker ikke så mye på det. Men det gjør så klart at man kan senke skuldrene litt og slippe å bekymre seg over hvordan ting skal gå rundt. Jeg har brukt veldig mye tid på å bli god i skihopping, og trent ekstremt mye.

Ydmyk
Trener Alexander Stöckl mener både Gangnes og Forfang er gode eksempler på hvordan hardt arbeid lønner seg over tid.

– De er gode forbilder der. De som ikke har kommet lett til det blir kanskje ikke så fort bortskjemt som andre. De setter mer pris på det. Sånn sett er de gode forbilder for andre som vil bli gode. Det er hardt arbeid som lønner seg, sier Stöckl.

Han mener også de to gutta har en annen egenskap som er viktig.

– Man må være ydmyk. Da blir man også mer takknemlig når det går bra. Skihopp er en idrett der man kan tjene mye penger i Norge hvis man er god. For de nest beste er det dessverre litt vanskeligere.