Hylles etter supermålet: – Martin Samuelsen er en fremtidig stjerne

Peterborough-manager Graham Westley sparer ikke på superlativene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg får ballen på venstrevingen, skjærer inn og drar en skuddfinte ved sekstenmeteren som to motspillere selger seg på. Det blir én-mot-én inne i sekstenmeteren. Jeg går forbi han også og smeller ballen i lengste med venstrefoten.

Slik beskriver Martin Samuelsen (18) målet som fikk Peterboroughs hjemmeside til å skrive at selv Lionel Messi ville vært stolt

– Det var selvfølgelig hyggelig, men jeg ønsker først og fremst å uttrykke meg selv, så får andre ta seg av sammenligningene, sier 18-åringen når TV 2 spør ham om klubbens beskrivelse av målet.

Hylles av manageren

Samuelsen er på utlån fra West Ham, men det gjenstår å se hvor unggutten spiller resten av sesongen. Den opprinnelige utlånsavtalen gikk nemlig ut i går, 2. januar 2016.

Samuelsen ønsker ikke å si noe om hva som skjer videre, men legger ikke skjul på at det var godt å få scoret sitt første mål for klubben.

– Det var utrolig deilig å se ballen gå inn. Jeg tenkte på fansen, lagkameratene og alle i klubben som har tatt meg så godt i mot siden jeg kom her på lån. Dette var min måte å takke dem!

Peterborough-manager Graham Westley er full av lovord etter å ha jobbet med Samuelsen den siste tiden:

– Dette målet var et «wow»-øyeblikk. Det er derfor han er her hos oss. Vi har fått muligheten til å jobbe med en spiller som holder Premier League-nivå, en gutt som utvilsomt vil spille på det høyeste nivået i fremtiden. Han er ung og upolert, men har utrolige ferdigheter. Vi visste at det var noe helt spesielt ved ham fra det første sekundet vi så ham på treningsfeltet. Vi så på hverandre og sa «nå jobber vi med en spiller som i fremtiden kommer til å være stjerne på det aller høyeste nivået». Vi får bare nyte ham mens vi kan, sa han etter lørdagens seier mot Sheffield United

Samuelsen er også positiv for fremtiden, men kanskje hakket mer moderat enn sin sjef i Peterborough:

– Jeg er ung og har fortsatt masse ved spillet mitt som jeg kan bli bedre på. Men jeg tror at jeg skulle gjort en grei figur på et høyere nivå enn League One, ja. Utlånet har alt i alt vært en fin opplevelse. Det er en fantastisk spillergruppe med masse potensial og flotte typer, sier han til TV 2.