Spektakulære Rooney sørget for Manchester Uniteds første Premier League-seier siden november

Endelig kunne Louis van Gaal juble for seier. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United – Swansea 2-1 (0-0):

Anthony Martial og Wayne Rooney sørget for at Manchester United tok sin første seier i Premier League siden 2-1-seieren mot Watford 21. november 2015 lørdag.

Se Rooneys scoring med hælen øverst!

Martial sendte Manchester United i ledelsen mot Swansea like etter sidebytte, før Wayne Rooney avgjorde kampen med sin 2-1-scoring kvarteret før slutt.

– Jeg synes at vi spilte med et risikofullt system mot Swansea fordi de møtte oss med fire midtbanespillere i en diamant-formasjon. Vi spilte med tre forsvarsspillere, men skapte en rekke sjanser. Vi scoret ikke før hvilen, og det er et problem. Men etter at vi scoret, så hadde vi ingen problemer, oppsummerte van Gaal etter kampen, før han slo fast:

– Vi scoret to virkelig nydelige mål fra Martial og Rooney. De scoringene kunne ikke vært bedre. Jeg er veldig glad på spillernes vegne, fordi de blir satt under press når vi ikke har vunnet. Men nå vant vi, og en sesong varer i åtte måneder, minnet van Gaal om.

– Et helt utrolig mål av Rooney
For Rooneys matchvinner-scoring var en skikkelig godbit.

På spektakulært vis hælflikket han ballen i mål etter pasning fra spissmakker Martial.

– Det var viktig for oss å vinne. Det er veldig viktig at Rooney og Martial scorer mål, og det var et helt utrolig mål av Wayne. Jeg tror Wayne Rooney virkelig er fornøyd etter denne kampen, smilte Manchester Uniteds midtbanespiller Bastian Schweinsteiger i intervjuet etter kampen.

– Det var deilig å vinne igjen. Det viktigste var ikke hvordan vi spilte, men at vi vant en kamp igjen og fikk en god start på det nye året. Rooneys mål var en fantastisk avsutning. Han viste virkelig instinkt, og det var deilig for oss alle å se ballen gå i mål, sa lagkamerat Ashley Young.

Sigurdsson stilnet Old Trafford
Manchester United slet lenge med å score mot Swansea, men drøye to minutter ut i andreomgang fikk tilskuerne endelig noe å juble for. 

Anthony Martial dunket Manchester United i ledelsen med et perfekt hodestøt etter innlegg fra Ashley Young. 

Swansea kunne imidlertid gjort livet surt for van Gaal og Manchester United da André Ayew headet i stolpen i det 62. minutt, men hjemmelaget slapp med skrekken.

Åtte minutter senere stilnet Gylfi Sigurdsson publikum på Old Trafford. Islendingen headet inn utligningsmålet for Swansea etter å ha fått stått merkelig alene innenfor Manchester Uniteds 16-meter.

Kvarteret før slutt kunne Wayne Rooney juble for en fantastisk scoring. På spektakulært vis hælflikket han inn 2-1-ledelse for hjemmelaget etter pasning fra Martial. 

Pepet av banen til pause
Manchester United skapte en rekke brukbare muligheter før hvilen.

Men nok en gang klarte van Gaals menn ikke å omsette sjansene i scoringer. 

Etter 0-0 ved pause måtte Manchester United-stjernene igjen tåle pipekonsert fra det kravstore Old Trafford-publikummet.

Angrer på salgene
Manchester United har slitt stort med å score mål denne sesongen, og i fjor sommer solgte manager Louis van Gaal angriperne Robin van Persie, Radamel Falcao og Javier Hernandez.

Van Gaal sendte samtidig den unge angriperen James Wilson på lån, og stod plutselig igjen med kun Wayne Rooney og Anthony Martial som rene spisser i førstelagstroppen.

– Vi kunne ha beholdt alle angriperne, men da ville mange av dem måtte sitte på tribunen. Det blir angripere ikke fornøyd med, og det var blant annet situasjonen til Hernandez. Han ønsket å spille alle kampene, og det kunne jeg ikke gi ham muligheten til, sa van Gaal til britiske medier før oppgjøret mot Swansea.

– Det å ha for mange angripere i troppen er et stort press for dem, men nå har jeg ikke sjansen til å gjøre endringer, innrømmet han.

Slik startet lagene:

Manchester United: De Gea, Young, Jones, Smalling, Blind, Schneiderlin, Schweinsteiger, Mata, Ander Herrera, Martial, Rooney

Reserver: Depay, Carrick, Romero, Fellaini, McNair, Darmian, Andreas Pereira

Swansea: Fabianski, Rangel, Fernandez, Williams, Taylor, Ki, Britton, Cork, Routledge, Ayew, Sigurdsson

Reserver: Amat, Nordfeldt, Gomis, Montero, Grimes, Naughton, Barrow